Workshop filosoferen met kinderen

  kinderfilosofie

Mini Workshop

Donderdag 16 februari geeft Fabien van der Ham haar workshop filosoferen met kinderen bij het Apostolisch Genootschap aan de Veldkamp 76 in Harderwijk. Fabien is de filosofiejuf op scholen en bij culturele instellingen leert ze kinderen te antwoorden op filosofische vragen. De mini-workshop begint om 20.00 uur. Van deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage aan de kosten gevraagd.

Een filosofisch gesprek begint met een filosofische vraag. Maar hoe herken je tussen de vele vragen van kinderen de filosofische? Wat is een filosofische vraag eigenlijk? Hoe kun je kinderen zelf filosofische vragen laten stellen? Dit komt allemaal tijdens de mini-workshop stapsgewijs voorbij. Vervolgens wordt geleerd hoe je met graafvragen en doorvraagvragen het gesprek filosofisch houdt.

 

Over Fabien van der Ham

 

Behalve schrijfster is Fabien ook als een van de weinigen specialiste in filosofie voor kinderen. Op scholen en bij culturele instellingen leert ze kinderen hoe je samen een filosofische onderzoeksgroep wordt en antwoorden kunt vinden op filosofische vragen. Voor ouders en opvoeders aan de keukentafel thuis ontwikkelde zij de Praatprikkels, 50 filosofische vragen om het denkvermogen van kinderen te stimuleren. Hiervoor ontving zij in 2012 de Berrie Heesenprijs. Fabien is ook kinderboekenschrijfster en auteur van lesmateriaal om met kinderen te filosoferen. Ze blogt op www.filosofiejuf.nl

 

Aanmelden

Van de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage aan de kosten gevraagd.

De workshop voor donderdag 16 februari is al vol. In verband met de vele aanmeldingen wordt er op donderdag 9 maart een extra workshop georganiseerd.

*
*
*
*
*