Actueel


Kerststal legt link met actualiteit

12 december 2016

Het Apostolisch Genootschap sloot zich in 2016 aan bij de kerststallenroute in Baarn. De kerststal, die van 16 december tot 6 januari te zien was in de voortuin van Berg en Dal, Jacob van Lenneplaan 12, was geïnspireerd op de actualiteit.

Een hokje met weggeworpen zwemvesten en een kapotte rubberboot symboliseerden de onzekere reis van veel vluchtelingen naar een veilige bestemming.

Zo verbonden we de zoektocht van vluchtelingen naar vrede, geluk en veiligheid met de zoektocht naar onderdak van Jozef en Maria. Door deze invulling van het kerstthema vroegen we aandacht voor menselijkheid en gelijkwaardigheid.

EST_5741

Kerstdiner voor vrijwilligers stichting Bootvluchteling

12 december 2016

Op vrijdag 16 december serveerden wij op onze locatie Berg en Dal in Baarn de vaste vrijwilligers van stichting Bootvluchteling een zelf gekookt kerstdiner. Het was onze manier om onze waardering te tonen voor hun inzet om vluchtelingen te helpen naar een menswaardiger bestaan. Eerder dit jaar doneerde het Apostolisch Genootschap een bedrag aan de stichting Bootvluchteling voor de inrichting van een reddingsschip. Met enkele reddingsmissies heeft dit schip ruim duizend mensen van de verdrinkingsdood kunnen redden.

Donatie stichting Naar school in Haïti

12 december 2016

Haïti, één van de armste landen ter wereld, werd in september van dit jaar getroffen door orkaan Matthew. Het eiland was nog niet hersteld van de vernielingen door een zware aardbeving in 2010.

Enkele van onze leden zijn betrokken bij de Stichting Naar school in Haïti , die ruim duizend kinderen in het berggebied van Ka Blain en Godinot een goede en veilige schoolopleiding geeft.
116 leerlingen raakten door de orkaan hun huizen kwijt. Stichting Naar school in Haïti staat niet alleen voor goed onderwijs, maar ook voor de randvoorwaarden. Daarom wil ze voor de families van de leerlingen vervangende huisjes bouwen. De stevige éénkamerwoningen van 16 m2, die 4000 euro kosten,  kunnen een eventuele volgende orkaan doorstaan.

Het bestuur van het Apostolisch Genootschap heeft voor dit huizenproject 20.000 euro gedoneerd. Eenzelfde bedrag is al eerder overgemaakt door de stichting Wereldwijd voor Kinderen. Wereldwijd voor Kinderen steunt projecten ten behoeve van kinderen, waar ook ter wereld en heeft al een relatie met beide scholen. Samen staan we dus garant voor tien huizen.

Winternummer VANDAAG magazine

9 december 2016

Het nieuwe nummer van VANDAAG magazine is uit. Met VANDAAG willen we je inspireren na te denken over levensvragen en je eigen antwoorden daarop. Bekijk de preview van het winternummer >


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren