apgen-activiteiten-4days-denken-delen.jpg
Terug naar activiteitenoverzicht
20 januari 2019

4-days - Denken delen

Heerlen

apgen-activiteiten-4days-denken-delen.jpg

Is er een denken zonder taal en zonder waarheid? Hoe belangrijk is het openlijk, publiekelijk delen van onze gedachten? Hoe en waarom zouden mensen een stem moeten geven aan hun innerlijke gedachten? En hoe staat het dan met oordelen?

Aan de hand van vragen van de Duits/Amerikaanse filosofe Hannah Arendt neemt Hans Tiemersma ons mee naar de betekenis van het denken. Op zoek naar het goede, ware en schone zet Hans ons in deze 4-days-ontmoeting aan het denken en wordt duidelijk hoe belangrijk autonoom denken en het delen van gedachten is.

Hans Tiemersma heeft zijn jeugd doorgebracht in Heerlen. Begin negentiger jaren is hij verhuisd naar Brabant. In het dagelijks leven is hij senior rekenkundig personenschade-expert en gerechtelijk deskundige. Hij vervult verschillende functies bij Apostolisch Genootschap, waaronder die van voorganger. Vanaf 1990 is hij zich gaan verdiepen in filosofische vraagstukken. Sinds 2009 maakt hij deel uit van Quo Vadis, een gespreksgroep van filosofie liefhebbers.

De toegang is gratis, er is kinderopvang en na afloop koffie en thee. Zie ook: www.4-days.nl

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
zondag 20 januari 2019
Tijd
11:30 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Meezenbroekerweg 11a, Heerlen