Terug naar activiteitenoverzicht
15 september 2019

4-days - Salam/vrede

Heerlen

Bouchaib Saadane woont sinds 1970 in Nederland en is geboren in Marokko. Hij heeft gewerkt bij Daf, Volvo en Nedcar. Gespecialiseerd in medezeggenschap is hij meer dan 17 jaar in de ondernemingsraad actief geweest en van gewoon lid en secretaris uiteindelijk voorzitter geworden. Voor de medemens opkomen is zijn passie en voelt hij als zijn roeping.

In onze multiculturele samenleving neemt Bouchaib ons mee in zijn gevoel van 'vrede' en zal hij als Nederlands burger met een islamitische en migratieachtergrond toelichten wat vrede voor hem betekent.

In zijn geloof, de islam, staat het woord vrede (salam) zeer centraal. Moslims groeten elkaar met dat woord: salam. Voor Bouchaib is vrede/salam één van de primaire behoeftes van de mens. Zonder vrede kan een mens niet (normaal) leven op deze aarde.

Bouchaib zal onder meer de volgende vragen met ons doornemen en uitwerken:

  • Hoe ervaart hij vrede/salam in zijn dagelijkse leven hier in Nederland?
  • Hebben alle burgers van Nederland dezelfde definitie voor vrede?
  • Gaan we hier in Nederland op een vreedzame manier om met vrede en veiligheid?

Met muzikale medewerking van mezzosopraan Ellen Zimmer en pianiste Hilde Ubben.

--

De lezing over 'salam/vrede' is onderdeel van een serie ‘4-days: droom, durf, doe en deel’-samenkomsten over zingeving en geluk. Inspirerende sprekers en aansprekende thema’s nemen de toehoorders iedere twee maanden mee in een prikkelende lezing. Een andere manier om de zondagochtend door te brengen, vrij toegankelijk en zonder verplichting.

De toegang is gratis, er is kinderopvang en na afloop koffie en thee. Zie ook: www.4-days.nl

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
zondag 15 september 2019
Tijd
11:30 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Meezenbroekerweg 11a, Heerlen