Terug naar activiteitenoverzicht
23 februari 2020

Kamerconcert in villa Berg en Dal

Baarn

Op zondag 23 februari spelen Mariëtte Gort (cello), Joep van Beijnum (viool) en Jaap Brackman (piano) in de grote zaal van Villa Berg en Dal. Op het programma staan werken van Jean Sibelius, Ludwig van Beethoven en Claude Debussy. Het concert is vrij toegankelijk, een vrijwillige donatie is voor de musici.

Het concert is volgeboekt, dus aanmelding is helaas niet meer mogelijk.

Programma:

  • Jean Sibelius - Vioolconcert opus 47 1ste deel (Allegro Moderato)
  • Ludwig van Beethoven - Cellosonate No. 2 opus 5
  • Claude Debussy - Cellosonate

Na afloop is er koffie en thee.

De uitvoerenden:

Joep van Beijnum (1997) begon op vijfjarige leeftijd met vioolles bij Julia Veerling in Amsterdam. Tegenwoordig heeft hij les van Jeroen de Groot. Joep won de eerste prijs op het IPMC-concours in Amstelveen en in de regionale finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours in Rotterdam. Hierdoor kon Joep een masterclass krijgen van Emmy Verhey – met haar heeft hij twee maal het dubbelconcert van Bach uitgevoerd. Hetzelfde jaar won Joep bij het Prinses Christina Concours in de nationale finale een tweede prijs, waardoor hij in de gelegenheid kwam een les te krijgen van Herman Krebbers. Verder volgde hij een masterclass bij de legendarische violist Ivry Gitlis. Met zijn vaste begeleider Jan Gruithuyzen verzorgde hij een zeer succesvol optreden voor de Skippers van de KLM in aanwezigheid van Z.K.H. Prins Willem-Alexander. Ook speelden zij samen op o.a een lunchconcert in de Doelen en hebben zij het Herman Krebbers Concours gewonnen.

Mariëtte Gort (1963) Begon haar cellostudie bij Daniël Esser. Vervolgens studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos, waar zij in 1988 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Ze volgde bovendien kamermuzieklessen en nam deel aan een aantal meestercursussen, onder meer bij de cellist Daniël (Daniil) Shafran. Na haar studie legde zij zich grotendeels toe op kamermuziek, een genre waarmee zij een bijzondere affiniteit heeft. Inmiddels heeft zij met veel verschillende kamermuziekensembles geconcerteerd in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte zij mee aan diverse radio-opnames en cd-producties, waaronder een solo-cd met harpiste Anke Anderson.

Jaap Brackman (1965) Studeerde in 1992 af in de Hogeschool voor kunsten te Utrecht. Hij nam deel aan masterclasses bij Claude Helffer en Edith Plicht- Axenfeld en Ist van Kassai. Jaap Brackman treedt regelmatig op als solist zowel in Nederland als buitenland. Op het gebied van kamermuziek treed hij regelmatig op met verschillenden musici, waaronder het Internationale Sinfonietta Nova.   

Het concert is volgeboekt, dus aanmelding is helaas niet meer mogelijk.

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
zondag 23 februari 2020
Tijd
14:30 uur
Locatie
Berg en Dal, Jacob van Lenneplaan 2 Baarn