Terug naar activiteitenoverzicht
8 juni 2024

Ledenbijeenkomst

Arnhem

Op zaterdag 8 juni is er van 9.15 - 15.00 uur een ledenbijeenkomst in het gebouw van gemeenschap Arnhem. Tijdens deze bijeenkomst geeft het bestuur een interactieve presentatie over onder meer de financiële administratie, het jaarverslag en de uitkomsten van het associatieonderzoek naar de naam van het Apostolisch Genootschap. Na de middag kan je meedoen aan een workshop of groepsgesprek.

Programma

9.15 - 9.50 uur Inloop
9.50 uur Welkom door voorzitter bestuur Annemieke Floor-Schreudering
10.00 uur

Interactieve presentatie van het bestuur over:

  • liefdesaanbieding en financiële administratie
  • jaarverslag 2023
  • jaarplan 2024
  • meerjarenvisie
  • associatieonderzoek (naam Apostolisch Genootschap)

Sprekers: Annemieke Floor-Schreudering, Robert van der Woude, Nanda Ziere en Marten van der Wal

10.45 uur Koffie-/theepauze
11.15 uur Vervolg interactieve presentatie
12.00 uur Lunch
12.45 uur Groepsgesprekken/workshops
14.15 uur Koffie-/theepauze
14.30 - 15.00 uur Afsluiting van de dag

Aanmelden / workshops

Bekijk en kies hieronder één workshop. Via je workshopaanmelding (maximaal 1) schrijf je je gelijk in voor de hele dag. Aanmelden kan nog t/m 2 juni.

Wildplukwandeling

Proef, pluk, verbind en verwonder je over je natuur!

Patricia Eikelenboom maakt je wegwijs in de beginselen van wildplukken en leer je planten herkennen. Je ontdekt onvergetelijke smaken en ervaart hoe goed het je doet om in de natuur te zijn.

Meld je aan voor deze workshop

Impact maken met financiën

Tijdens deze workshop laten we zien hoe we met onze financiën gezamenlijk impact proberen te maken. We gaan hierover graag met de deelnemers in gesprek.

Meld je aan voor deze workshop

Wat zetten we op ons uithangbord?

Godert Walter en Viola Lindeboom van het expertiseteam Marketing geven een interactieve workshopsessie over wat we de samenleving beloven.

Sinds 2015 staat ‘plaats voor religieus-humanistische zingeving’ als verklarende regel van wat we zijn onder onze organisatienaam. En in onze externe uitingen geven we aan dat mensen bij ons welkom zijn voor ‘ontmoeting en levenskunst’. De laatste jaren zijn we samen flink in beweging. Willen we dan de huidige belofte richting de samenleving aanhouden? Of zetten we beter een andere slogan in onze externe uitingen, waaronder op de gevel van onze gebouwen? In deze workshop ontdekken we dit in kleine groepen stapsgewijs.

Meld je aan voor deze workshop

Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid (MB) in relatie tot religieus-humanisme.

  • Een lezing van Stephan Huijboom over religieus-humanisme in relatie tot vrede en MB-inspiratie.
  • Introductie Ambassades van Vrede door Jan Zwart.
  • Verdieping in gespreksgroepen.
  • Delen van resultaten.

Meld je aan voor deze workshop

Nieuwe ontmoetingsvormen

Veel mensen willen hun leven zin en betekenis geven, omdat dit ze gelukkiger maakt. De manier waarop ze daartoe geïnspireerd worden kan heel verschillend zijn. De een raakt geïnspireerd door een interessante spreker, de ander door een goed gesprek en weer een ander door een wandeling in de natuur of een sfeervolle eredienst. Om aan die verschillende behoeften meer tegemoet te komen, zoeken we als genootschap naar nieuwe ontmoetingsvormen, naast bestaande vormen zoals de eredienst. Laten we samen op zoek gaan en gaandeweg ontdekken wat wel en niet werkt.

Meld je aan voor deze workshop

Nieuw proces van opvolging van eerstverantwoordelijk voorganger

Tijdens deze workshop delen zuster Nanda Ziere en broeder Marten van der Wal hun eerste gedachten over het proces voor de toekomstige opvolging van de eerstverantwoordelijk voorgangers. Ze geven een toelichting op het nieuwe ‘Reglement eerstverantwoordelijk voorganger’ en gaan er graag met de deelnemers over in gesprek.

Meld je aan voor deze workshop

Behalve via de workshopbeschrijvingen hierboven, kun je je ook via de knop hieronder aanmelden. Kies maximaal 1 workshop. Je schrijft je daarmee gelijk in voor de hele dag. Aanmelden kan nog t/m 2 juni.

Meteen naar aanmelden

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 8 juni 2024
Tijd
9:15 - 15:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Winschotenstraat 46, Arnhem