Workshops


Is de workshop waar jij heen wilt vol? Informeer naar de mogelijkheden: jongerenconferentie@apgen.nl

jongcon2018-workshop-duurzaamheidvanbinnenuit

Wie goed om zich heen kijkt, ziet het: er groeit een nieuwe kijk op duurzaamheid. Het gaat niet alleen over de technologische oplossingen en regelgeving, maar juist ook over de relatie tussen mens en natuur, tussen mensen onderling en de relatie met jezelf. Dit zou je 'duurzaamheid van binnenuit' kunnen noemen.

Wat is jouw duurzame binnenkant? En hoe breng je die naar buiten?  Voldoende stof om met elkaar op onderzoek te gaan deze workshop!


Aantal deelnemers: 40 personen
Workshopleider: Anne Leeflang en Li An Phoa


jongcon2018-workshop-spreekjeuit

We treden als Apostolisch Genootschap meer naar buiten, maar wat hebben we te zeggen? Hebben wij eigenlijk wel een standpunt? En is het mogelijk om samen ons geluid te laten horen?

We gaan aan de slag met actuele thema’s, maar oefenen onszelf ook in een ware race tegen de klok om ons jargon te vermijden. Dus houd je van taal, heb je humor en ben je creatief: meld je aan!

Een wervelende en ook hilarische workshop waarin we ons mengen in het publieke debat. Een workshop voor iedereen die vindt dat ons geluid gehoord moet worden.


Aantal deelnemers: maximaal 60 personen
Workshopleider: Jan Zwart


jongcon2018-workshop-vooroordelen

Enig idee of jij soms geleid wordt door vooroordelen? Niet altijd slecht hoor, maar wel handig te ontdekken waar ze bij jou zitten. Deze workshop is best confronterend, als je eerlijk durft te zijn. Maar je gaat zeker niet met een negatief gevoel weg. Wel meer bewust waar jouw grenzen liggen maar ook kansen.

Er bestaat geen groter vooroordeel dan te denken dat jij geen vooroordeel hebt.


Aantal deelnemers: 40 personen
Workshopleiders: Wouter Beuzel en Henriette Koswee


jongcon2018-workshop-anderetijden

De wereld verandert in een rap tempo. Robots in de zorg, gekloonde apen, Brexit en Nexit, klimaatveranderingen, polarisatie en vluchtelingen, fake news, Russen terughacken. Andere tijden zijn heel dichtbij. Wij zijn erbij en als je jong bent ga je er waarschijnlijk het meest van meemaken.

Hoe verandert de wereld? Hoe staan wij daar als Apostolisch Genootschap in? Wat verandert er bij ons? Welk geluid laten wij horen? Hoe laten we dat geluid horen? Wie wil meedenken over deze vragen?

Over verandering, creativiteit en invloed hebben. Over traditionele media en social influencers. Over jou!


Aantal deelnemers: 40 personen
Workshopleider: George Gelauff


jongcon2018-workshop-collegetourmphotutu

Ons land werd vorig jaar een inspirerende vrouw rijker: dominee Mpho Tutu-van Furth (54). De dochter van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu kwam voor de liefde naar Nederland. Haar huwelijk met een vrouw betekende dat ze haar priesterambt in Zuid-Afrika moest neerleggen.

Mis ‘m niet: deze kans om in gesprek te gaan met Mpho over samenleven in een verdeelde wereld, over de kracht van vergeven, waar ze samen met haar vader een boek over schreef, maar wat ze vooral in haar eigen leven heeft moeten toepassen.


Aantal deelnemers: onbeperkt
Taal: Engels
Onder leiding van Peter Kerkhof


jongcon2018-workshop-onbegrensdbruggenbouwen

Ook dit jaar is er weer een workshop voor jongeren met een beperking. In deze workshop ontdekken we dat iedereen, met zijn/haar begrenzingen, een aandeel heeft in de samenleving!

Tijdens de workshop bouwen we letterlijk en figuurlijk bruggen en kijken we over onze eigen grenzen heen. Meld je je voor deze werkshop aan? Dan bellen we je even op om te informeren waarmee we rekening moeten houden. De taart staat klaar!


Aantal deelnemers: onbeperkt
Workshopleider: Inger Sepers en Olav Trauschke


jongcon2018-workshop-dancetothemusic

De typische Dabke (Arabisch. Letterlijk: stampen) muziek is een echte gangmaker op Arabische bruiloften. Je ziet de dansvorm ook steeds meer in Nederland opkomen. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans.

Onder leiding van 4 mensen uit Syrië leer je de basis. Iedereen kan meedoen. You will love it!

De dansleraren geven deze workshop vanuit de stichting Dreaming of Syria. Deze organisatie zorgt dat getalenteerde Syriërs die nu in Nederland wonen, hun talenten kunnen inzetten om te verbinden in deze samenleving.


Aantal deelnemers: 40 personen


jongcon2018-workshop-samenbruggenslaan

Bruggen bouwen vraagt om samenwerking, inzicht, kennis en creativiteit. We kunnen natuurlijk uren doorpraten over de theorie van het bruggen bouwen. Maar soms moet je gewoon beginnen. Doen! 

Bij deze workshop gaan we praktisch aan de slag. Wat weet jij van het bouwen van een brug? We dagen je uit ...


Aantal deelnemers: 50 personen (10 teams van 5)
Workshopleiders: Etienne van der Horst en Fabian van Schaik


jongcon2018-workshop-geefmeevenwattijd

Leven met verlies, het hoort onlosmakelijk bij elkaar en iedereen krijgt ermee te maken. En niet ieder verlies is hetzelfde. Soms ontstaat door verlies ruimte voor iets nieuws, voor nieuw perspectief op het leven. Maar vaak moet verlies verwerkt worden, vooral als je een dierbare moet missen. Het verwerken van verlies is eigenlijk het doorlopen van een proces om je aan te passen aan een veranderde situatie. Hoe doe je dat? Welke fasen moet je door? Wat kan helpen en wat juist niet? 
Doe mee in deze workshop en ontdek hoe jij kunt omgaan met het verwerken van verdriet en verlies, voor jezelf of voor een ander. 

Aantal deelnemers: ca. 15Helaas ... deze workshops zijn al vol

jongcon2018-workshop-kanikzonderwij-VOL

Leven betekent samenleven, zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Vaak omschrijven we onszelf dan ook aan de hand van onze relaties. Je bent dochter van, beste vriend van, hoort bij die sportclub en zit daar op school of werkt bij dat bedrijf. Met wie ga jij relaties aan? En wat doe je als je gekwetst wordt?

Kom luisteren, denken en praten over alles wat te maken heeft met de brug oversteken naar de ander.

Aantal deelnemers: 15 personen
Workshopleider: Michel Post


jongcon2018-workshop-escaperoom-VOL.jpg

Je zit vast en hebt anderen nodig om eruit te komen. Maar ook creativiteit en doorzettingsvermogen. Een leuke, maar ook pittige uitdaging om je grens op te zoeken. Durf jij het aan om in 60 minuten de opdracht te vervullen zodat je de ruimte weer kan verlaten?

Een uitdagend superleuk spel waarin je naar je grenzen op zoek gaat. Naast bruggen bouwen met je teamleden, zoek je ook de andere teams op.

Heb je deze workshop in 2017 al gedaan? Dan kun je dit jaar helaas niet opnieuw meedoen.


Aantal deelnemers: 120 personen


jongcon2018-workshop-zelfbewustzijn-VOL.jpg

Daar zit je dan, op de jongerenconferentie, jongvolwassen te zijn. Je hebt in je leven alle ruimte om te ontdekken wie je bent, maar zonder iemand die de weg wijst, kan dat best uitdagend zijn. Vragen als wie ben ik en wat zijn mijn talenten? Waar groei ik van en wie wil ik zijn, komen vast wel eens bij je op. Er is immers veel te ontdekken, over jezelf en over wat je wilt.

Kom een stukje dichterbij jezelf tijdens deze workshop en ontdek je eigen 'borders & bridges'.


Aantal deelnemers: 15 personen
Workshopleiders: Denise Smit en Victor van der Veen


jongcon2018-workshop-hekijkmijeensnietzien-VOL

Wat nu nog vanzelfsprekend is, is dat vanaf deze workshop niet meer! In deze workshop krijg je de kans te ervaren wat je gezichtsvermogen doet met vertrouwen en verbinding. Wat kan je wel en wat niet als je niet of heel weinig ziet? Waar baseer je je oordeel op en hoe maak je contact? En welk effect heeft dat op jouw functioneren?

Laat je meevoeren in een donkere verkenning door het gebied wat je (nog) nooit gezien hebt! Jos en Annemarieke, die deze workshop begeleiden, hebben hier veel ervaring mee en veiligheid is gegarandeerd!

Aantal deelnemers: 25 personen (let op: deze workshop is vol!)
Workshopleiders: Annemarieke Meelker en Jos Jongeling


jongcon2018-workshop-komoverdebrug-VOL

We kunnen niet worden wat we niet zijn. En toch zijn we allemaal ergens voor in de wieg gelegd. Bij onze geboorte krijgen we een talent mee dat ook maakt wie jij bent. Maar wat is jouw talent? Weet je dat eigenlijk wel? Pas als je weet wat jouw talent is, waar de ander jou nodig heeft en waar jij een ander nodig hebt, dan gaat het werken. Het krijgt een naam, het groeit en helpt je bij het vinden van jouw weg in het leven. 

In deze workshop maak je kennis met het fenomeen talent. We gaan erover in gesprek en laten je zien in wat uitdagende oefeningen hoe je je zelf je talent kunt vinden en benoemen. 

Voor iedereen die denkt dat hij of zij niks bijzonders heeft!

Aantal deelnemers: 20 personen (let op: deze workshop is vol!)
Workshopleider: Ron Bannink

jongcon2018-workshop-daklozeverslaafde

De politie is op zoek naar een man van begin 20. De man is op de vlucht geslagen nadat hij werd betrapt op het stelen van een brood en een stuk kaas. De politie heeft hem al snel gevonden, in een slaapzak onder een brug. Hij heet Levi. Sinds zijn vijftiende leeft hij op straat en hij is verslaafd aan alcohol en drugs.

Wat vind jij? Moet deze man bestraft worden? En wat als het je broer is?

Aan de hand van maatschappelijke en sociale dilemma’s, soms serieus en soms hilarisch, gaan we op zoek naar jouw grenzen.


Aantal deelnemers: 40 personen (let op: deze workshop is vol!)
Workshopleiders: Anna de Wit, Gwendolyn Porte, Ron de Goed en Carlo Barendregt


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren