Winnaars


De prijswinnaars van Maak wat je raakt! zijn bekend! Bekijk het filmpje van de uitreiking of download de foto's.

Winnaar

Lynn Brinkhuis (13) heeft met haar selfie van en tekst over het boekje Rupsje Nooitgenoeg de eerste prijs gewonnen van de tweejaarlijkse jongerenwedstrijd Maak wat je raakt!

De jury schrijft over de foto van Lynn: 'Uit de bewerking en de mooie compositie blijkt duidelijk dat er veel tijd en energie in de foto is gestoken. De versletenheid van het boekje is goed te zien en de foto maakt nieuwsgierig naar de tekst. Lynn verwoordt daarin knap wat de betekenis van het verhaal voor haar is en trekt er lessen uit.'

Rupsje nooitgenoeg.png

Tweede prijs

De tweede prijs is gewonnen door de nichtjes Britta van der Burgh (12) en Guusje Dickhout  (11) voor hun filmpje over een kapot bakje dat hen herinnert aan elkaar en aan een heel fijne dag die ze met hun familie hadden.
De jury: 'Hoewel in het filmpje goed te zien is wat kapot is aan het doosje, maken Britta en Guusje heel knap duidelijk dat het eigenlijk niet om het doosje gaat, maar om de herinnering aan elkaar en aan een fijne dag met de hele familie. Ze vertellen hier op een spontane manier over en wisselen elkaar goed af met vertellen. Hierdoor wordt het een heel natuurlijk filmpje.

Doosje.png

Derde prijs

De derde prijs gaat naar Pepijn Huijsmans voor de foto van en tekst over de handen van zijn oma en hemzelf.
De jury schrijft over de inzending van Pepijn: 'Pepijn heeft de band met zijn oma in beeld gebracht in een mooie, rustige foto. Hij legt zijn jonge hand beschermend over die van oma. Dat heeft iets ontroerends, want meestal is dat andersom. Uit de foto kun je opmaken dat Pepijn er in de spannende periode van ziekte voor zijn oma was. Pepijn beschrijft treffend de betekenis van zijn oma, de impact van haar ziekte, maar ook haar kracht.

Handen.png

Lees het interview met de winnaars in De Stroom, magazine van het Apostolisch Genootschap.


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren