Nacht van de Vluchteling


In de nacht van 16 op 17 juni 2018 is het Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Een pittige, maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht.

apgen-nachtvandevluchteling-sander-lekkerkerk

Vorig jaar deed een groep jongeren van het Apostolisch Genootschap mee. Sander Lekkerkerk (22) was een van hen:

“Het was een indrukwekkende maar ook leuke ervaring. Voor de wandeling begon, waren er optredens en speeches van BN’ers als Hadewych Minis en Waldemar Torenstra.

Tijdens de wandeling hadden we hele mooie, aangename en grappige ontmoetingen met de medewandelaars. Zo’n lange nachtwandeling is een mooie beleving: tijdens een nachtwandeling kom je makkelijk tot jezelf, de ander en de gedachte van jezelf en de ander. Uiteraard vallen er soms stiltes, maar dat is ’s nachts niet erg.

De organisatie was al met al behoorlijk feestelijk. En het is in deze context leuk om mee te wandelen. Maar je realiseert je ook dat het iets is wat je niet mee wilt maken als het mis is. Daarom is het zo belangrijk dat wij het, al is het maar als een feestje, een keer doen om geld op te halen. Zodat anderen voor wie een vluchtelingennacht geen feest is maar de harde realiteit, er misschien geen nodig meer hebben.”


Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?
Sluit je aan bij een bestaande groep - bijvoorbeeld de groep van Sander - of maak een nieuwe groep aan en loop mee in de Nacht van de Vluchteling.

Loop mee in de Nacht van de Vluchteling »
apgen-nachtvandevluchteling-logo


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren