Actueel

VANDAAG magazine genomineerd

Geplaatst op 19 oktober 2018

file.gifVANDAAG magazine is genomineerd in de categorie ‘Beste magazine’ van de Grand Prix Content Marketing 2018. De omschrijving van deze categorie: “Deze Bekroning is voor het magazine dat op alle fronten scoort; een sterke formule, passende vormgeving en kwalitatief hoogwaardige inhoud; tekst én beeld. Een magazine dat aantoonbaar vanuit de strategie is gemaakt én dat je in uitvoering pákt.”

Vorig jaar ontving de fotografie van Vincent Boon in VANDAAG al een nominatie.

Op 22 november horen wie gewonnen heeft …

 


Lezingen Steven Pont

Geplaatst op 3 oktober 2018

apgen-actueel-lezingen-steven-pont.jpg

Onze kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren, hun zelfbeeld wordt vooral door de omgeving gemaakt. Ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont legt in een serie lezingen uit hoe dat werkt. En hoe we dat zelfbeeld kunnen optimaliseren door kinderen extra uit te dagen.

Lees verder


Foto-expositie Vincent Boon op Berg en Dal

Geplaatst op 30 augustus 2018

 apgen-actueel-fotoexpositie-vincent-boon-berg-en-dal.jpg

De fascinerende portretten van fotograaf Vincent Boon wekken nieuwsgierigheid naar het verhaal van de persoon in beeld. Zijn foto's vertellen ook zelf een deel van het verhaal. 

Vincent maakte deze foto's voor het magazine VANDAAG. In 2017 kreeg de serie portretten een nominatie voor 'Beste fotografie' bij de Grand Prix Content Marketing in de categorie print. 

Kom kijken! Van 8 september tot en met 31 maart 2019, Villa Berg en Dal, centrum voor ontmoeting en levenskunst, Jacob van Lenneplaan 12 in Baarn. Dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 


8 september: Open Monumentendag

Geplaatst op 23 augustus 2018

apgen-actueel-open-monumentendag-berg-en-dal.jpg

In het weekend van 8 en 9 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. 

Zo ook villa Berg en Dal in Baarn. Tijdens rondleidingen wordt het verhaal verteld van de historie van het huis en de bewoners. Kinderen kunnen een speurtocht doen en wie wil kan in de tuin wandelen en een boek lezen.

Parkeren is mogelijk op eigen terrein, ook voor fietsen is plaats. Heb je deze villa altijd al eens willen bekijken? Je bent op zaterdag 8 september welkom van 10.30 tot 17.00 uur, aan de Jacob van Lenneplaan 12. 


Bijen, bomen - en nu ook boeken!

Geplaatst op 16 juli 2018

apgen-actueel-minibieb-berg-en-dal.jpg

In de duurzame tuin van villa Berg en Dal kun je vanaf vandaag je wandeling langs bomen en bijenkasten onderbreken voor een goed verhaal. 

In de tuin staat een minibieb waar je boeken kunt lenen, omruilen of achterlaten. Zonder kosten of bibliotheekkaart, gewoon op basis van vertrouwen.

Minibiebs zijn een groeiend fenomeen. Op veel plaatsen in Nederland vind je kleine kasten of omgebouwde telefooncellen gevuld met boeken.

In de tuin van villa Berg en Dal zijn fijne zitplekken om lekker te lezen. Een boek meenemen naar huis mag natuurlijk ook. Als de hekken openstaan is iedereen van harte welkom voor een wandeling in de tuin of een kijkje in de monumentale villa. En nu dus ook voor een spannend boek!


Kijk wat er groeit en bloeit in de duurzame tuin van Berg en Dal

Geplaatst op 15 juni 2018

apgen-actueel-groei-en-bloei-tuin-berg-en-dal-baarn.jpg

Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassing. Het kan allemaal tijdens het Groei & Bloei Open Tuinen Weekend!

Ook onze vernieuwde, duurzame tuin bij villa Berg en Dal is dit weekend geopend. Berg en Dal had een klassieke tuin met bomen en gras. Met eigenlijk maar één kleur: groen. We wilden het anders: meer kleur, meer duurzaamheid en vooral wat moderner.

Het resultaat mag er zijn, met meer soorten planten en dieren. Bijenkasten hebben een vaste plaats en in de nieuwe houtwal leven egels en insecten. De wandelpaden zijn van olivijn: dat materiaal neemt CO2 op uit de lucht.

Bezoekers en belangstellenden zijn van harte welkom, dus kom vooral langs! Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni is de tuin tussen 10.00 en 16.00 uur open.