Almelo

In Almelo vormen ongeveer 140 mensen samen de gemeenschap Almelo van het Apostolisch Genootschap. Deze mensen voelen zich verbonden en betrokken bij elkaar en willen zich ieder op zijn eigen plek in de samenleving inzetten voor een meer menswaardige wereld. De gemeenschap vormt daartoe een centrale plek voor inspiratie en bemoediging.

Jongeren en kinderen nemen in de gemeenschap een belangrijke plaats in. Daarom is er bijzondere aandacht voor de jeugd in de gemeenschap. De gemeenschap Almelo is een actieve en gezellige gemeenschap waar we na willen denken over levensvragen en over wat er in het leven toe doet. Contact met de omgeving is belangrijk voor de gemeenschap. De gemeenschap wil wat kunnen betekenen voor de Almelose samenleving.

Voorganger

Marcel Sissing

Mijn naam is Marcel Sissing en ik mag voorganger zijn van de bloeiende en actieve gemeenschap in Almelo. Ik wil er graag aan werken om deze wereld een stukje mooier te maken. Samen met de mensen om mij heen en de gemeenschap waarin we bij elkaar betrokken zijn in lief en leed.

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

De gemeenschap wil een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen, daarom zijn er erediensten, gespreksdiensten en jongerensamenkomsten. Zang en muziek hebben hierin een belangrijk aandeel.

Wij staan midden in de samenleving. Daarom legt de gemeenschap elk jaar op 4 mei een krans tijdens de plaatselijke dodenherdenking, wordt er elk jaar een concert in kerstsfeer georganiseerd dat voor iedereen toegankelijk is en worden er diverse activiteiten ondernomen om een bijdrage te leveren aan diverse goede doelen.

De gemeenschap is partner van het Amoedepact Almelo en van de Raad van Kerken. Samen met de Raad van Kerken is de gemeenschap al enkele jaren actief bij het organiseren van evenementen als de Wereldgebedsdag en de Vredesdienst.

Agenda

Kijk op de agenda pagina van Almelo

Contact

Almelo
Reeststraat 2b
7607 LV Almelo
almelo@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via almelo@apgen.nl.