Bussum

  • Ben jij op zoek naar inspiratie?
  • Hoe kun je omgaan met levensvragen?
  • Waar kun je op de kruispunten van het leven vreugde, verdriet en verlies delen?

In de gemeenschap Bussum van het Apostolisch Genootschap zoeken en vinden we samen inspiratie in onze diensten en andere bijeenkomsten. Met 315 leden - waaronder 22 kinderen en jongeren - zoeken we de dialoog met elkaar. We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en zoeken daarom ook contact met mensen met een andere levensbeschouwing en cultuur.We willen elkaar tot steun zijn op de kruispunten van het leven en denken na over hoe je je leven kunt invullen met behoud van je eigenheid. De gemeenschap Bussum is voor ons een ontmoetingsplek om geraakt te worden door het ons overstijgende.

Voorganger

Henk Smits

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Naast de eredienst organiseren we kindererediensten, herberggesprekken en wandelingen. We vervaardigen ‘droomdekentjes’ - unieke patchwork-ontwerpen - om in het bijzonder aan zieke kinderen te geven. Voor De Voedselbank maken we kinderspeelgoed; er worden wenskaarten gemaakt.

We zijn betrokken bij de 4 en 5 mei-viering en doen regelmatig donaties aan hulporganisaties waaronder WereldWijd voor Kinderen en De Voedselbank.

Ons gebouw wordt opengesteld voor maatschappelijke activiteiten zoals Repair Café, Eigen Kracht Centrale, voor lezingen en cursussen georganiseerd door het CCIV (Centrale Comité Interkerkelijk Vormingswerk) - informatieuitwisseling en bewustwording vanuit de kerken - of een zangkoor. We zijn lid van het Netwerk Geloof en Samenleving en gastlid van de Raad van Kerken.

Agenda:

Contact

Bussum
Meulenwiekelaan 49
1402TC Bussum
bussum@apgen.nl

Eredienst

In de zomermaanden is er een gezamenlijke eredienst met Hilversum en Baarn.

  • 29 juli in Bussum
  • 5 augustus in Hilversum
  • 12 augustus in Bussum
  • 19 augustus in Hilversum

 Aanvang om 09.30 uur.

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via bussum@apgen.nl.