Den Helder

Het Apostolisch Genootschap in Den Helder kenmerkt zich door een warme, betrokken en gastvrije gemeenschap. Vanuit ons religieus bewustzijn voelen wij  ons medeverantwoordelijk voor elkaar en voor onze omgeving. Onze wekelijkse erediensten vormen de bron van inspiratie om in liefde te blijven werken aan een menswaardige wereld. Wij richten ons op een open dialoog met mensen uit onze omgeving ongeacht levensbeschouwing of cultuur. Ons gebouw stellen wij graag open voor activiteiten waar de samenleving een beetje mooier van wordt.

Voorganger

Ilse Bax-Tolhuijs

Het genootschap appelleert aan mijn religieus gevoel; verwondering en ontzag zijn kernbegrippen. God (h-)erkennen als werkzaam in mezelf en in anderen en de wereld een beetje mooier maken.Wat een mooie uitdaging ! Daar zet ik mij graag voor in.

Stuur mij een e-mail

Mirjam Fasse-van der Wal

Ik mag samen met Ilse voorganger zijn van de gemeenschap Den Helder. Voor ons beiden voelt het als heel bijzonder om vanuit deze verantwoordelijkheid de broeders, zusters en jonge mensen nabij te kunnen zijn op kruispunten in hun leven.

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Naast de wekelijkse erediensten zijn er wekelijkse bijeenkomsten voor de jeugd en het zangkoor. Schoonmaak, catering en tuinonderhoud wordt door eigen vrijwilligers gedaan.

Al enkele jaren leveren wij een actieve bijdrage aan de 4-mei herdenking. Ook nemen wij deel aan de interreligieuze kerkdienst tijdens de Helderse Visserijdagen en aan interkerkelijke gespreksgroepen. Regelmatig worden er muziekevenementen georganiseerd in ons gebouw.

Jaarlijks is ons gebouw te bezichtigen op de Nationale Monumentendag. Wij voeren acties voor lokale doelen zoals de Voedselbank en wij leveren plaatselijk een bijdrage aan de actie NL Doet. Wij ondersteunen als gemeenschap het internationale werk van de Stichting Wereld Wijd voor Kinderen.

Contact

Den Helder
Sumatrastraat 16
1782CM Den Helder
denhelder@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via denhelder@apgen.nl.