Enschede-3

De gemeenschap Enschede-3 is een warme en betrokken gemeenschap en kent zijn ontstaan in 1934. Onze leden, waaronder 67 kinderen en jongeren voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de samenleving. We zijn een open en lerende gemeenschap met het oog gericht op de samenleving om ons heen. Tijdens onze diensten en gespreks- en themadiensten helpen we elkaar om zelf antwoorden te vinden op levensvragen. Op deze manier vinden inspiratie en ondersteunen we elkaar bij de opvoeding, bij verdriet en verlies en bij het vieren van het leven.

Graag bieden we alle belangstellenden de mogelijkheid om aansluiting bij ons te vinden. Dit geldt voor alle vormen van bijeenkomsten.

Voorganger

Ronald Sjardijn

Een uitspraak van Nelson Mandela, waar ik mij helemaal in kan vinden: ‘Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof. Een mens leert haten, en als we kunnen leren om te haten dan kunnen we ook leren om lief te hebben. Want liefde is een natuurlijker aspect voor de mens dan haar tegenpool.’

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Wij werken in Enschede  samen met de beide andere gemeenschappen. Dit gebeurt op het gebied van jeugdactiviteiten, zang en muziek, bij gespreks- en themabijeenkomsten en bijeenkomsten op de zondagochtend. We voelen ons betrokken bij mens en maatschappij, kortom de Wereld. Zo is er onder andere betrokkenheid bij de 4 mei viering, de Raad van religies en levenbeschouwingen, de dag van de vrede en de dag van de rechten van het kind.

Contact

Enschede-3
Oldenzaalsestraat 158
7514DV Enschede
enschede-3@apgen.nl

Eredienst

In het weekeinde van 29 en 30 oktober, wordt de eredienst gehouden op zaterdag 29 oktober om 19:30 uur.

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via enschede-3@apgen.nl.