Hengelo

Het Apostolisch Genootschap in Hengelo is een gemeenschap van 227 leden waarvan 28 jongeren. In onze gemeenschap willen wij, generatie breed, een plaats bieden voor zingeving en ontmoeting.

Tijdens onze diensten en andere samenkomsten willen we nadenken en met elkaar in gesprek gaan hoe wij willen leven, dit in verbinding met onze medemens en onze omgeving. Daar willen we ook onze inspiratie in vinden. Ontmoeting is een belangrijke pijler voor onze gemeenschap. We voelen ons verbonden met elkaar en willen elkaar nabij zijn op de kruispunten van het leven.

Voorganger

Niek Mater

In mijn leven ervaar ik dat er veel mensen zijn die vanuit een gevoel van verbondenheid met zijn/haar medemens, bewust en zinvol met het leven om willen gaan. Ik wil eraan bijdragen, dat er een plek is, waar mensen dat gevoel kunnen ervaren en met elkaar kunnen delen.

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Wekelijks houden we op zondag een dienst waarin we elkaar handvatten willen geven voor de levensvragen die op een ieders pad komen. De erediensten vieren we met elkaar waarbij de diverse koren dit ondersteunen.

Ook proberen we praktische invulling te geven aan ontmoeting en verdieping. Tijdens de plaatselijke voorbereidingen worden broeders en zusters en jonge mensen uitgenodigd mee te denken over de invulling van de eredienst. Broeders en zusters die niet meer in de dienst kunnen komen worden door de aandachtsgroep bezocht. Vanuit de kring van geestelijk verzorgers onderhouden en versterken we verbinding met de gemeenschap door middel van thuisgesprekken.

Agenda:

Sempre Amore
Benefietconcert voor WereldWijd voor Kinderen
 
Op 19 maart 2017 0m 15.00 uur vindt een benefietconcert plaats voor WereldWijd voor Kinderen in de plaats van samenkomst van het Apostolisch Genootschap in Hengelo.
Christine Pugel-Groeneveld zingt licht klassieke werken voor piano en zang, een aangename mix van onder andere Italiaanse liefdesliederen.
Pianobegeleiding  Marijke van der Weide.
De toegang is vrij en voor WereldWijd voor Kinderen wordt een gift gevraagd.
 
Christine Pugel woont in Dortmund (BRD) en is als operazangers verbonden aan de Theater in Dortmund. Haar zangopleiding heeft ze genoten aan het conservatorium te Enschede en aan de Hochschule für Musik in Weimar. Daarnaast nam ze deel aan masterclasses bij o.a. Jard van Nes, Breda Zakotnik, Julius Best, Claudia Eder en Claudio Nicolai. Ze was finalist in het internationalen Wagner Gesangswettbewerb 2004 en debuteerde in 2007 in Engeland aan de Dorset Opera. Naast haar liedrepertoire, waar Berlioz’s „Les Nuits d’étés“ en Wagners „Wesendonck-Lieder“ tot haar specialiteiten behoren, heeft ze bijzondere interesse voor geestelijke werken.

Hier vindt u de Flyer voor dit concert.

Contact

Hengelo
Dennenbosweg 94
7556CK Hengelo
hengelo@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via hengelo@apgen.nl.