Nijmegen

‘Apostolisch in Nijmegen’ betekent voor ons dat we samen op zoek zijn naar zingeving en inspiratie. Praktisch gezien doen we dat door naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen. Op zondagmorgen zoeken we elkaar daarvoor op. De ochtend kan bestaan uit een eredienst, een gespreksgroep, of een andere manier van met elkaar in contact komen. Doordeweeks zijn er allerlei activiteiten, zoals jeugdkringen, muziek, zang en gespreksgroepen.

Onze gemeenschap telt zo’n 200 leden en kent een mooie opbouw in leeftijd. Jong en oud draagt  haar of zijn steentje bij aan onze actieve en bruisende gemeenschap. Voel je welkom om ons een keertje op te zoeken.
Voorganger

Marjon Kropff-van Beek

Mijn naam is Marjon Kropff en ik ben sinds augustus 2013 de voorganger van de bruisende gemeenschap Nijmegen. Het leuke van de gemeenschap Nijmegen is, is dat het een plek is voor jong tot oud. Iedereen zoekend naar een plek voor zingeving is van harte welkom. Daarom nodig ik graag een ieder uit om ons op te zoeken, bijvoorbeeld in een eredienst, of voor een gesprek.

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Onze maatschappelijke betrokkenheid uit zich in projecten als Replay (Facebook: ReplayNederland), de Kleurfabriek binnen het Asielzoekerscentrum Nijmegen (Facebook: Kleurfabriek Nijmegen), WereldWijd voor Kinderen en tevens zijn wij initiatiefnemers voor een ontmoetingsplek voor zingeving in het centrum van Nijmegen.

Als gemeenschap zijn we in gesprek met andere religieuze groeperingen om van elkaar te leren. Kijk ook eens op onze eigen Facebookpagina: Apostolisch in Nijmegen.           

Agenda:   

Op 7 mei 2017 is weer de jaarlijkse Bikersdienst en toertocht. Dit jaar in het prachtige Nijmegen. Wij willen u graag vanaf 8:45 uur verwelkomen in ons gebouw aan de Opaalstraat 4 ; 6534 XP Nijmegen. Het kopje koffie of thee staat voor u klaar. Om 9:30 uur is het tijd voor de eredienst. Deze eredienst zal zeker niet voorbij gaan aan zoveel aanwezige bikers. Na de eredienst, het gezamenlijke kopje koffie en de briefing gaan de eerste rijders op weg richting Duitsland (denk aan een geldig ID, dat is niet uw rijbewijs!). Via de zuidkant van de Waal gaan we door de Millingerwaard en Ooijpolder weer terug naar Nijmegen voor een heerlijke lunch. Deze lunch vindt plaats in ‘OPEN slowcafé’. Dit café is een initiatief van het Apostolisch Genootschap, voorheen ook wel bekend als Zingevingscafé. Op hun website kunt u er meer over lezen: http://www.openslowcafe.nl/.

 

Na de lunch steken we de Waal over en rijden we langs de noordkant van de Waal door de Betuwe. Bij Tiel steken we de Waal weer over richting de Maas. In het begin van de tocht langs de Maas is een stop ingelast. Tijd voor een glas en een plas. Hierna rijdt u langs de Maas weer terug naar ons gebouw in Nijmegen waar u ontvangen wordt voor een non-alcoholische versnapering. Na deze borrel is het tijd voor een overheerlijke BBQ. Wilt u bij uw inschrijving bekend maken of u vegetarisch bent? Rond 18:30 uur ronden we samen deze dag af en is het weer tijd om terug te keren naar huis.

 

De kosten voor deze geheel verzorgde dag bedragen € 37,50. Dit is zonder de consumptie die u tijdens de middagstop gebruikt. In dit bedrag is een klein gedeelte opgenomen voor de Kleurfabriek van het Asielzoekerscentrum Nijmegen (AZCN ). Deze organisatie organiseert i n samenwerking met de bewoners van het Asielzoekers centrum laagdrempelige creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren. Deze organisatie wordt ook door WWvK van harte ondersteund. Kijk eens op de site van de Kleurfabriek, het is zeer de moeite waard: https://kleurfabrieknijmegen.nl/.

 

Graag zien we uw inschrijving tegemoet en we verheugen ons op uw komst.

Contact

Nijmegen
Opaalstraat 4
6534XP Nijmegen
nijmegen@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via nijmegen@apgen.nl.