Sittard

De gemeenschap Sittard bestaat uit ruim honderd actieve leden die het apostolische gedachtegoed in eigen leven in de praktijk willen brengen. Zij komen op zondagochtend samen voor bezinning en inspiratie. Velen zijn in de omgeving opgegroeid, velen komen uit verschillende delen van Nederland. Ook zijn er leden die van oorsprong niet apostolisch waren.

Vanzelfsprekend is er gerichte aandacht voor de ouderen en voor de jeugd. Er is een mooi zangkoor. Verder liggen verantwoordelijkheden van activiteiten bij de leden verspreid. Het apostolisch genootschap wil in Limburg op drie plaatsen aanwezig blijven in een hechte regionale samenwerking met de gemeenschappen Brunssum, Heerlen en Sittard.

Voorganger

Ineke Gerritse-Zwart

Sinds 2010 ben ik voorganger van de gemeenschap Sittard. Met liefde, passie en verantwoordelijkheidsgevoel ben ik mensen nabij op vreugdevolle en verdrietige momenten in hun leven. Ik nodig je uit kennis te maken met ons genootschap en één van onze ere- of gespreksdiensten te bezoeken. Ik wil je graag ontmoeten!

Stuur mij een e-mail

Rob Janknegt

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

De gemeenschap Sittard is volop aan de slag met verbinding. Dit doen we zowel in eigen omgeving (ook regionaal) als in de wereld. Zo zijn we actief lid van het Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born, waarbij Moslims, de RK kerken, de Protestanten, de Joden en wij Apostolischen samen optrekken en elkaar goed hebben leren kennen.

We organiseren onder meer samen het moskee-kerkenpad, een jaarlijkse interreligieuze viering en de Dag van de Dialoog. Ook hebben we overleg met de gemeente Sittard-Geleen en in het diaconaal beraad. Daarnaast doen we volop mee aan actie Schoenendoos, is er maandelijks een oproep van Amnesty International, en hebben we afspraken met Bie Zefke om dak- en thuislozen een bed en brood te bieden als zij daarom vragen. Onze erediensten zijn voor iedereen toegankelijk. Loop gerust binnen!

Contact

Sittard
Kromstraat 8
6133AB Sittard
sittard@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via sittard@apgen.nl.