Vlissingen

De gemeenschap Vlissingen bestaat sinds 1903 en is in die tijd heel erg veranderd. Wat ooit begon met een kleine groep mensen die samen kwamen in een woonkamer heeft zich ontwikkeld tot een hechte gemeenschap. De ontmoetingsplaats is weliswaar in Vlissingen maar door de grote spreiding van de leden worden we ook wel gemeenschap Zeeland genoemd.

Wij streven er samen naar ons leven zin te geven en een betere wereld te creëren beginnend bij onszelf en in onze eigen omgeving. Dit doen wij door samen te komen en ons te verdiepen in levensvragen. We hopen samen een veilige leeromgeving te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen. Wij willen als gemeenschap middenin de samenleving staan door open te staan voor dialoog en verdieping, ook met andere culturen en/of levensbeschouwingen.

Voorganger

J.H. Boshuis

Stuur mij een e-mail

M. Pols

Stuur mij een e-mail

Dit doen wij:

Tijdens de dienst op zondag ontmoeten we elkaar en verdiepen we ons in ons ideaal. Daarnaast willen wij midden in de samenleving staan door ons gebouw open te stellen voor activiteiten die aansluiten bij ons ideaal. Zo is de gemeenschap Vlissingen sinds 2012 Ambassade van Vrede, en zijn wij mede-organisator van diverse activiteiten tijdens de vredesweek, elk jaar in september. Ook stellen wij ons gebouw open voor derden zoals tijdens de verkiezingen waarbij het gebouw functioneert als stembureau.

Om sterk in de samenleving te staan hebben wij ook contact met externe organisaties, zowel religieus als niet religieus. Wij proberen zo op de hoogte te zijn van wat er speelt in de wereld en dit mee te nemen in onze samenkomsten.

In de gemeenschap hebben we naast de eredienst ook andere ontmoetingen.  Velen van ons zijn betrokken bij de diverse koren, persoonlijk contact en jeugdactiviteiten. We willen onze kinderen namelijk opvoeden tot mooie en gelukkige mensen. Sinds 2014 wordt er actief een weblog bijgehouden waardoor we ook via internet met elkaar verbonden kunnen zijn.

Agenda:

Op onderstaande datums is er geen eredienst in Vlissingen:
16 september 2018, 23 september 2018 en 25 november 2018.

Op zondag 16 september 2018 is er om 9.30 uur een oecumenische vredesdienst in de Onze Lieve Vrouwenkerk aan de Singel 106 in Vlissingen.

Op zondag 23 september is er om 10.00 uur een gespreksdienst in Vlissingen (DOZ).

Themaontmoetingen ZELFBEWUST ZIJN
Op onderstaande donderdagen van 20.00 tot 22.00 zijn onderstaande ontmoetingen gepland:
11 oktober 2018 Thema bijeenkomst Wie ben ik?
25 oktober 2018 Thema bijeenkomst Wie wil ik zijn?
8 november 2018 Thema bijeenkomst Wat heb ik nodig om te groeien?
22 november 2018 Thema bijeenkomst Ik en de ander.
Klik hier voor aanmelden.


Stichting World Peace Flame gemeente Vlissingen:
De Ambassade van Vrede in Vlissingen wil in Vlissingen een World Peace Flame monument oprichten. Deze vredesvlammonumenten staan al in verschillende steden in onder andere Nederland en staan symbool voor vrede, eenheid en vrijheid (zie monumenten ) . Plaatselijke bewoners zorgen er voor dat de vlam altijd blijft branden. De brandende vlam wil eraan herinneren dat ieder mens een belangrijke rol heeft in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving. Die inspiratie is in deze tijd hard nodig. Daarom willen wij graag dat er ook een vlammonument in Vlissingen komt. Informatie voor Vlissingen zie hieronder:

T-shirt
Flyer Wereldvredesvlam
Presentatie Wereld Vredesvlam Flame_concepten_LR_5 k
PZC 1-5-2018
PZC 12-1-2017
De Faam 12-7-2017
Omroep Zeeland interview 18-9-2017
Omroep Zeeland interview 19-9-2017
Wandeling in Cadzand Omroep Zeeland
Website Vredesmonument Vlissingen
 

 

 

 

 

 

 

Contact

Vlissingen
Rosenburglaan 310
4386GZ Vlissingen
vlissingen@apgen.nl

Eredienst

Zondagmorgen 9:30

Verhuur

Vraag naar de mogelijkheden via vlissingen@apgen.nl.