Tweedekringdag 2023

Tweedekringdag 2023 - #MoveTogether

Op 5 november is dit jaar weer de Tweedekringdag. Zet de datum alvast in je agenda, want je wilt deze actieve, inclusieve, coöperatieve dag absoluut niet missen! Teamwork, challenges en topprestaties—het komt allemaal voorbij dit jaar. #MoveTogether


Op Papendal, de locatie van de Tweedekringdag, staat sport centraal. Maar als hoofdlocatie voor paralympische atleten staan ook kansen en mogelijkheden bij tegenslag centraal. Hoe ga jij om met teleurstellingen? Als je niet lukt wat je zou willen? Sporten doe je vaak samen, met een team of met een coach. Hoe kun je dan het beste samenwerken? Wat is een teamprestatie?

 

Locatie
Nationaal Sportcentrum Papendal is een enorm complex vlak naast de Veluwe. Met voetbalvelden (van Vitesse), een atletiekbaan, een fietscrosstrack, een dressuurbak, golfvelden en nog meer zul je je er niet snel vervelen als sporter. Op hun website is trouwens een super gave interactieve kaart te vinden van het terrein. Al sinds 1971 is Papendal open voor (top)sporters, en toentertijd ook voor sportgeneeskundigen en wetenschappers die grassen onderzochten.

Papendal_luchtfoto.jpg

Programma
09.30 uur – ‘Warming up’ met band
10.15 uur – Start en Welkom
10.30 uur – Voetbaltoernooitje / escape room / andere activiteit
12.00 uur – Gezamenlijk moment
12.45 uur – Lunchbreak
13.30 uur – Sport clinics
15.15 uur - Cooldown

SpeelgoedinzamelingVoedselbank.jpg
Deze dag krijg jij kado. Geef jij daarom een kado terug? We zamelen *nieuw* speelgoed en boekjes in voor Kinderen van de Voedselbank. Dit gaat naar kinderen die nog nooit iets nieuw hebben gekregen. Dus neem zelf wat mee en vraag in je gemeenschap rond! Want samen maken we impact.

 

Paralympisch.jpgParalympisch?
Waarschijnlijk weet je al van alles over de Olympische (winter)Spelen die elke 4 jaar plaatsvinden. Maar misschien is het nieuw voor je dat er ook een groot internationaal evenement is voor mensen die leven met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking. Deze Paralympische Spelen vinden in hetzelfde jaar plaats als hun broertjes van de Olympische Spelen. De eerste Paralympische Spelen in Nederland vonden plaats in 1980 op—je raadt het al—Papendal! Als je meer wilt weten over dit alles, bezoek dan de pagina van het NOC*NSF op nocnsf.nl/paralympische-spelen.