Leven met verlies

apgen-levenskunst-themaontmoetingen-leven-met-verlies.jpg

Heb je een dierbare verloren, kort of langer geleden? Je krijgt inzicht in het rouwproces en in hoe jij rouwt. Dat geef je meer grip op het verwerken van je verlies. Je krijgt vertrouwen dat het verdriet op den duur zachter wordt. En dat het leven weer gevierd kan en mag worden. 

Bijeenkomsten

 • 1  Het verhaal van de overledene en het overlijden
  Het belangrijkste voor de verwerking van verlies is accepteren van de realiteit. Aan de hand van iets wat symbool staat voor de overledene, een voorwerp, gedicht of muziek, vertel je elkaar over je verlies.

 • 2  Het verhaal van de nabestaande
  Erkenning van het verdriet geeft lucht en ruimte. Hoe toon je jouw verdriet? Boosheid, schuldgevoel en jaloezie zijn normale gevoelens. Welke gevoelens heb jij? 

 • 3  Wat helpt en wat helpt niet? 
  Je onderzoekt welk gedrag jou in moeilijke situaties geholpen heeft, waar je kracht uit haalt en hoe je die kracht aanspreekt. Je wisselt tips uit over hoe je de steun om je heen kunt organiseren.

 • 4  Doorgaan
  Soms lijk je geen stap verder te komen in het verwerken van je verdriet. We bedenken samen een ritueel om een stap richting de toekomst te zetten.

Schrijf je in voor de themaontmoetingen Leven met verlies via vindhetantwoordinjezelf.nl. Daar vind je ook informatie over data en locaties.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar Paulien ter Riet-van Dijk.