Waardevol opvoeden

Hero_waardevolopvoeden3.jpg

Vraag jij je weleens af welke waarden je je kind wilt meegeven? En hoe je dat doet? Dan is deze themaontmoeting iets voor jou. Op 4 bijeenkomsten ga je met verschillende werkvormen, in groepsverband, aan de slag om antwoorden te vinden op jouw vragen. 

Bijeenkomsten

 • 1 Waardevol
  Hoe bereid je je kind voor op het leven? Hoe zorg je ervoor dat het toch een zelfbewust en liefdevol mens wordt? We hebben het over waarden die jij je kind wilt meegeven. 
 • 2 Verwondering & wijsheid 
  Het is levenskunst om het bijzondere in dagelijkse dingen te zien. Kun jij dat nog? En hoe geef je het aandacht in je opvoeding? Want verwondering is het begin van wijsheid. 
 • 3  Liefde & geluk
  Hoe ontwikkel je het talent van liefhebben bij je kind? Belangrijk, want een kind van wie gehouden wordt en dat liefde kan geven, is gelukkiger. Bovendien is het levenskunst om je gelukkig te voelen in een wereld die niet maakbaar is. Hoe doe je dat?
 • 4  Dankbaarheid & verbondenheid
  Waarvoor ben jij dankbaar en hoe laat je dat merken? Je ontdekt hoe dankbaarheid zorgt voor meer verbondenheid. Verbondenheid met je kinderen en met anderen in een tijd waarin het individu centraal lijkt te staan. 

Schrijf je in voor de themaontmoetingen Waardevol opvoeden via vindhetantwoordinjezelf.nl. Daar vind je ook informatie over data en locaties.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar Paulien ter Riet-van Dijk.