Vanaf 1 juli starten we voorzichtig weer met erediensten en andere samenkomsten. Daarbij houden we rekening met de coronamaatregelen. Voor meer informatie zie apgen.nl/coronavirus.

Het leven is goed
Uit het zomernummer van 2019What a wonderful world beeld.jpg

Inge de Bos vertelt wat What a Wonderful World van Louis Armstrong haar te zeggen heeft.

´Een heerlijke song om naar te luisteren op een zwoele zomeravond met een koel glas witte wijn in mijn hand. De stem van Louis Armstrong, het leven is goed en mag eindeloos zo doorgaan.

Maar wat als het allemaal even anders gaat? Je bent bedrogen, het wereldnieuws is schokkend en in plaats van zwoel is de avond guur en grijs. Je kijkt naar dezelfde wereld maar ziet heel andere dingen. Is dit niet de tekst van een naïeve, happy sukkel?

Ik wil realistisch naar de wereld kijken en tegelijkertijd blijven zien dat deze wonderful is. Vooral sinds mijn zusje veel te jong overleed, ben ik me er zeer van bewust dat het leven tijdelijk is en denk ik regelmatig: ik mág nog leven, ik mág er zijn. Ik wil niet aan het einde moeten zeggen: ‘Had ik er maar vaker van genoten’. Natuurlijk maak ik niet alleen leuke dingen mee, maar God wat ben ik blij dat ik leef. Op deze wereld waar onrecht is, kindermisbruik en aardverschuivingen, maar ook vriendschap, schoonheid, liefde en herstel. In de realiteit van elke dag herinnert dit glimlachende lied me eraan dat het leven meer is dan het achtuurjournaal. Dat ik deel ben van een wonderful world.”

What A Wonderful World
I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you

I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world


Wat vind jij van dit lied?Reageer op Facebook