Wekelijkse inspiratie

Afstemmen op je innerlijk kompas

Wekelijkse inspiratie door Bert Wiegman - 5 januari 2020

Iedereen zal op nieuwjaarsdag even hebben gedacht wat het komende jaar hem zal brengen. Voor sommigen lijken alle mogelijkheden open te liggen. Voor anderen is het een en ander al bepaald door eerdere keuzes, gezondheid of geboorteland. De maatschappij is sterk in beweging en het leven is kwetsbaar. De noodzaak om stappen te zetten op alle gebieden is evident. We spannen ons zo goed mogelijk in om onze doelen te bereiken en zien tegelijk dat elke generatie andere accenten legt bij het maken van keuzes. We zien een verschuiving naar kwaliteit van leven en de duurzaamheid ervan.


Als je durft te dromen, zie je zoveel moois.
Wat er kan gebeuren, zomaar, ergens ooit.
Wat er wel of niet kan, soms heb ik geen idee.
Maar als je durft te dromen, dan droom ik met je mee.

Want dromers brengen vrede, beginnend in het klein.
Dus is het goed dat jij en ik ook dromers durven zijn.
Kom geef je hand, we laten zien, we geven om elkaar.
En daarom gaan we hand in hand.
We maken dromen waar.


Doorgeef-T-shirt

Kinderen zongen dit lied en mochten hun droom uitbeelden. De een droomt van vrede voor iedereen en maakte een schilderij van de vredesidylle van Jesaja.1 Anderen dromen ervan dat er geen discriminatie meer is en schilderden de strijd die Malala en Rosa Parks hebben gevoerd. Weer een ander schilderde een zee zoals deze zou moeten zijn: met vissen en zonder plastic. Iemand schilderde het Syrische meisje dat al zwemmend met haar zusje een rubberboot met vluchtelingen veilig aan land kreeg. Weer een ander droomt ervan dat kleding doorgegeven wordt totdat het helemaal op is, en maakte een doorgeef-T-shirt. En zo kan ik nog even doorgaan.

Samen kom je verder

Met welke droom, met welk doel, maak ik vandaag mijn keuzes voor de dag van morgen? Stem ik nog af op mijn innerlijk kompas? Dit wijst aan waar ‘het noorden’ is, waardoor ik mijn levensweg beter kan uitstippelen. Of waardoor ik, omdat de weg onvoorspelbare kronkels kent, beter koers kan houden. We willen elkaar bemoedigen op weg te gaan, vanuit een voortdurende nieuwsgierigheid, een gretigheid naar het nieuwe. We gaan veilig als we verwondering, verbondenheid en verantwoordelijkheid leidend laten zijn. Alleen ga je mogelijk sneller, samen kom je verder. En daarom gaan we hand in hand. We maken dromen waar.

 


 

Bert Wiegman


Bert Wiegman

Bestuursvoorzitter Apostolisch Genootschap

 


De Bijbel, Jesaja 11: 1-10