Gemeenschap Amersfoort

Amersfoort.jpg

Onze gemeenschap

In Amersfoort zijn wij een levendige gemeenschap met ruim 400 leden van alle leeftijden, die samen zoeken naar zingeving en inspiratie. Tijdens onze erediensten met veel muziek is er ruimte voor religieuze beleving en aandacht voor de praktische invulling van het leven. De gemeenschap is voor ons een dierbare plek, we zijn elkaar nabij in de omstandigheden die het leven met zich mee brengt, in vreugde en verdriet, we vinden het belangrijk om samen het leven te vieren.

Wij zijn lid van het Amersfoorts Platform voor levensbeschouwingen en religies. Vanuit het Platform nemen wij actief deel aan de jaarlijkse Stadsontmoeting. We maken deel uit van de Ambassade van Vrede in Amersfoort en organiseren jaarlijks een programma tijdens de Vredesweek. Bij bijzondere thema’s sluiten we aan bij vergaderingen van de Raad van Kerken in Amersfoort, met name bij de Kerkennacht leveren wij een aandeel aan het programma.

Wij stellen ons gebouw open voor andere religieuze en maatschappelijke activiteiten in de buurt. Zo was er in ons gebouw een dankdienst van een Evangelische Basisschool en wordt het met vrijwilligers van ons genootschap ingericht als stembureau bij verkiezingen.

Op de eerste zondag van de maand vieren wij de erediensten samen met de gemeenschap Soest.

Op zondag 7 juli in de locatie Meridiaan 39, Amersfoort

Ook dit jaar zullen wij tijdens de zomervakantie weer een aantal erediensten samen vieren met de gemeenschap Amersfoort en in augustus met de gemeenschap Amersfoort, Baarn en Soest. Onderstaand de zomerindeling:

Zondag 28 juli                   Eredienst Amersfoort en Soest, te Amersfoort
Zondag 4 augustus          Eredienst Amersfoort en Soest, te Soest
Zondag 11 augustus        Eredienst Amersfoort en Soest, te Amersfoort
Zondag 18 augustus        Eredienst Amersfoort, Baarn en Soest, te Amersfoort
Zondag 25 augustus        Eredienst Amersfoort en Soest, te Soest

 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 9:30 uur

 • Adres

  Meridiaan 39
  3813 AT Amersfoort

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • M. Cemalovic-Bornebroek.jpg Marieke Cemalovic-Bornebroek Voorganger

  In Amersfoort zijn wij een levendige gemeenschap met ruim 400 leden van alle leeftijden, die samen zoeken naar zingeving en inspiratie. Tijdens onze erediensten met veel muziek is er ruimte voor religieuze beleving en aandacht voor de praktische invulling van het leven.

  mcemalovic@apgen.nl
 • M. Mewe.jpg Monika Mewe Voorganger

  De gemeenschap is voor ons een dierbare plek, we zijn elkaar nabij in de omstandigheden die het leven met zich mee brengt, in vreugde en verdriet, we vinden het belangrijk om samen het leven te vieren.

  mmewe@apgen.nl