Gemeenschap Amersfoort

Onze gemeenschap

In Amersfoort zijn wij een levendige gemeenschap met ruim 400 leden van alle leeftijden, die samen zoeken naar zingeving en inspiratie. Tijdens onze erediensten met veel muziek is er ruimte voor religieuze beleving en aandacht voor de praktische invulling van het leven. De gemeenschap is voor ons een dierbare plek, we zijn elkaar nabij in de omstandigheden die het leven met zich mee brengt, in vreugde en verdriet, we vinden het belangrijk om samen het leven te vieren.

Wij zijn lid van het Amersfoorts Platform voor levensbeschouwingen en religies. Vanuit het Platform nemen wij actief deel aan de jaarlijkse Stadsontmoeting. We maken deel uit van de Ambassade van Vrede in Amersfoort en organiseren jaarlijks een programma tijdens de Vredesweek. Bij bijzondere thema’s sluiten we aan bij vergaderingen van de Raad van Kerken in Amersfoort, met name bij de Kerkennacht leveren wij een aandeel aan het programma.

Wij stellen ons gebouw open voor andere religieuze en maatschappelijke activiteiten in de buurt. Zo was er in ons gebouw een dankdienst van een Evangelische Basisschool en wordt het met vrijwilligers van ons genootschap ingericht als stembureau bij verkiezingen.

De erediensten vieren wij samen met de gemeenschap Soest, afwisselend in de locatie Amersfoort en Soest.

Coronamaatregelen 

Het Apostolisch Genootschap neemt haar verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavis tegen te gaan en houdt zich daarom aan de maatregelen van de overheid, voorschriften van het RIVM en het CIO (Interkerkelijk Contact in Overheidszaken).Dat betekent dat er voorlopig een beperkt aantal aanwezigen bij de samenkomsten kunnen zijn. De samenkomsten worden overigens ook online uitgezonden. 

Voor meer informatie hierover mail naar amersfoort@apgen.nl

   
   
   
             
   
   
   

 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Meridiaan 39
  3813 AT Amersfoort

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorgangers

 • Marieke Cemalovic-Bornebroek Voorganger

  In Amersfoort zijn wij een levendige gemeenschap met ruim 400 leden van alle leeftijden, die samen zoeken naar zingeving en inspiratie. Tijdens onze erediensten met veel muziek is er ruimte voor religieuze beleving en aandacht voor de praktische invulling van het leven.

  mcemalovic@apgen.nl
 • Monika Mewe Voorganger

  De gemeenschap is voor ons een dierbare plek, we zijn elkaar nabij in de omstandigheden die het leven met zich mee brengt, in vreugde en verdriet, we vinden het belangrijk om samen het leven te vieren.

  mmewe@apgen.nl