Vanwege een veiligheidsupdate moet je wellicht je wachtwoord wijzigen als je wilt inloggen op onze website. Dank voor je begrip!

Terug naar activiteitenoverzicht
24 september 2020

Van bevrijding naar verbinding

Harderwijk

In deze Vredesweek zal George Gelauff een lezing houden met als titel 'Van bevrijding naar verbinding'.

In de 75 jaar na 1945 zijn Nederlanders van veel bevrijd: van vervolging, honger en vernietiging, uit de knellende banden van collectiviteit en achterstelling en (deels) van grenzen tussen landen. Er is ook een keerzijde: crises, banenverlies door automatisering, worsteling met een pluriforme samenleving en ongelijkheid, en bovenal grote schade aan de aarde door onze levenswijze. Van de keerzijden worden we ons steeds meer bewust. Dat betekent niet dat we terug moeten naar het verleden, maar dat we op zoek moeten naar verbinding. Verbinding met de aarde, met elkaar en met onszelf.

George Gelauff is programmaleider maatschappelijke betrokkenheid bij het Apostolisch Genootschap. Hij houdt zich bezig met maatschappelijke actie en opinievorming. Als maatschappelijk betrokken onderzoeker denkt hij vanuit zijn religieus-humanistische levensvisie over de samenleving en over de toekomst

Toegang gratis: een bijdrage voor PAX wordt op prijs gesteld.
In verband met COVID-19 is aanmelden via de knop hieronder verplicht.

 

 

Waar en wanneer?

Datum
donderdag 24 september 2020
Tijd
20:15 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Veldkamp 76, Harderwijk