Oranje-Blauw_kunst_abstract.jpg

Is dat nou leuk, filosofisch schilderen?

Een creatieve praat- en schildergroep geeft gezelligheid én een zoektocht naar diepere waarden.
Kunst en filosofie helpen daarbij.

Start 18 oktober 2018 14:00-16:00 uur
Het zijn 8 sessies, eerste half uur een powerpointpresentatie over bekende schilderijen en hun achtergrond met wat kunstgeschiedenis. Een gezellige zoektocht naar je eigen creativiteit en naar jouw zicht op de werkelijkheid. Aan de hand van schilderijen worden in kort bestek achtergronden belicht, tegelijk krijg je ruim de kans kennis te maken het schilderen met acryl; een mooie kans voor geïnteresseerden. Je raakt vertrouwd met de opzet van een schilderij, met kleur, licht en schaduw (op zich al een filosofisch gegeven) en compositie. Na acht sessies weet je of schilderen wat voor je is. Het fijne van schilderen is dat je in een andere sfeer komt. Hoe je al zoekende tot jezelf komt.
Al ervaring? Ook welkom. Kunnen we van elkaar leren. Daarbij zijn ook welkom degenen die niet schilderen,maar wel geïnteresseerd zijn.

1836-org.jpg

Niets moet op de donderdagmiddag
Het uitgangspunt is dat niets moet. 'Mooi' of  'lelijk'  bestaat hier niet.  Het gaat om het creëren, om tot een beeld te komen dat jou als maker treft.  Het is leuk en leerzaam elkaars 'werkelijkheden' te zien en te bespreken.
We werken in kleine groepen, belangrijk voor een ontspannen sfeer.

Meer informatie
De acht sessies zijn een initiatief van het Apostolisch Genootschap Harderwijk, dat staat voor  religieus-humanistische zingeving. Er zijn geen kosten aan de sessies verbonden. Deelnemers moeten wel voor eigen materialen zorgen. 

Via onderstaande website kun je meer informatie vinden en je aanmelden.  http://www.filosofisch-schilderen.nl of mail naar eddejong.art@gmail.com

Adres: het Apostolisch Genootschap, Veldkamp 76, Harderwijk.