Terug naar activiteitenoverzicht
5 januari 2020

Nieuwjaarsconcert Neva Ensemble

Alkmaar

Het Neva Ensemble is een kleinkoor bestaande uit 5 personen: 2 vrouwen en 3 mannen begeleid door een pianiste. Zij hebben zich gespecialiseerd in het zingen van Slavisch Byzantijnse muziek, Russische Volksliederen en licht klassiek.

Alle leden van het Neva Ensemble hebben een professionele zangopleiding aan het conservatorium; als zanggroep heeft het zich een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal zeer gewaardeerd.

Naast de juweeltjes uit de Russische kerkmuziek staan prachtige Kerst- en Nieuwjaarsliederen van bekende Russische componisten op het programma, zoals o.a. D. Bortniansky, Rachmaninov. Bach, C. Franck met Panis Angelicus en Caccini met het prachtige Ave Maria.

Na de pauze staat het programma in het teken van beroemde liederen uit de Russische folklore, zoals het wereldberoemde Stenka Rasin en Romances en Opera.

Het is zeker een bijzondere gebeurtenis voor de bezoekers van dit concert deze vocale tovenaars te zien en te horen optreden.

Na afloop is er een deurcollecte t.b.v. het Neva Ensemble en bestaat er gelegenheid tot het aanschaffen van een CD.

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
zondag 5 januari 2020
Tijd
20:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Picassolaan 20, Alkmaar
Contactpersoon
Voor vragen kunt mailen naar ahbruin@telfort.nl of bellen met 06-37174797