Duurzaamheid


Zorgvuldig omgaan met de aarde en met alles wat erop leeft, daar zetten we ons voor in. Voor nu en voor komende generaties. 

Duurzaamheid gaat over de aarde én over menselijke relaties, over duurzaam samenleven. We willen elk mens als gelijkwaardig zien en steeds zoeken naar wat ons verbindt. 

Het Apostolisch Genootschap werkt op verschillende manieren aan duurzaamheid. Zo hebben veel van onze gebouwen zonnepanelen. En om verbondenheid tussen mensen te vergroten organiseren we ontmoetingen. 

Hieronder lees je meer over wat we doen.


apgen-duurzame-tuin

Duurzame tuin villa Berg en Dal


Villa Berg en Dal had een klassieke tuin met bomen en gras. Met eigenlijk maar 1 kleur: groen. We wilden het anders: duurzamer, moderner en met meer kleur. Het resultaat mag er zijn, met meer soorten planten en dieren.


Lees verder »

apgen-duurzaamheid-duurzaamheidschallenge-vierkant-1

Duurzaamheidschallenge


We hebben juni tot de maand van duurzaam leven gebombar-
deerd. Omdat duurzaam leven van groot belang is. Een open deur, maar weten en doen zijn niet altijd hetzelfde. Daarom deze uitdaging om iets duurzamer te leven dan je al doet.


Lees verder »

apgen-duurzaamheid-basis-vierkant

Basis: ons milieuvriendelijkste gebouw


Sinds 2017 staat er in Rotterdam een nieuw, multifunctioneel, flexibel en energiezuinig gebouw: Basis. Bij de bouw is de BREEAM-NL methode gebruikt: een methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.


Lees verder »

apgen-duurzaamheid-plastic-soep-vierkant-2

Samen de plastic soep kleiner maken


Tandpasta, sigarettenfilters en flesjes, het zijn enkele ingrediënten van de plastic soep. Tachtig procent van het afval in de soep komt van het vasteland. Als oprichter van Grondstofjutters wil Noortje Schrauwen hier iets tegen doen.


Lees verder »

apgen-duurzaamheid-kofi-annan-vierkant

Kofi Annan: “The planet first”


Op het WeDO2030-festival riep Kofi Annan op om ‘the planet first’ te zetten. De dag stond in het teken van de duurzaamheidsdoelen. Medewerkers Sietske en Lily waren erbij en vertellen erover.


Lees verder »

apgen-duurzaamheid-fairtrade-heerenveen-vierkant

Heerenveen - fairtradegemeente


De gemeente Heerenveen is een fairtradegemeente. Ook het Apostolisch Genootschap in Heerenveen heeft een fairtradecertificaat ontvangen: ze gebruiken fairtradeproducten, een van de zes vereisten.


Lees verder »

Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren