Actueel


Campagne Vind het antwoord in jezelf stelt je vragen...

Geplaatst: 18 september 2017

De campagne Vind het antwoord in jezelf gaat dit najaar verder. Tussen 18 september en 1 oktober hoor je radiospots op NPO Radio 1, 2, 4 en op Q-music. Naast levensvragen, horen we nu ook persoonlijke antwoorden van mensen. 

Beluister de commercials en bekijk ander campagnemateriaal hier.Open MonumentendagVredesweek 2017

Geplaatst: 11 september 2017

Meedoen aan de Vredesweek? Veel van onze gemeenschappen organiseren diverse activiteiten in de week van 16 t/m 24 september. Je bent van harte welkom! Kijk op de Agenda.

logo (1).png


Open Monumentendag

Geplaatst: 20 augustus 2017

Op zaterdag 9 september spreekt Annemariek Meelker in de tuin van villa Berg en Dal. Iedereen is van harte welkom bij FILOSOFIE IN DE TENT. Annemarieke houdt haar lezing ‘In mensenogen' 2 keer: om 13.00 en om 14.00 uur. Nieuwsgierig? Kom vooral luisteren. Oh ja, er zijn ook rondleidingen in de villa en de tuin - het is immers Open Monumentendag.


VANDAAG Live: 'Ode aan de imperfectie' op 5 september 

Geplaatst: 7 augustus 2017

In een radio-interview via Radio Soest vertelt Christine Mallon over haar 'Ode aan de imperfectie' op dinsdag 5 september. Inschrijven via vandaagmagazine.nl, toegangsprijs: €12,50, inclusief hapje en drankje.  


De TV was op Berg en Dal. Eindelijk beroemd?    

Geplaatst: 1 augustus 2017

Emiel Pijl vertelt aan RTV Baarn over de vernieuwde tuin van Berg en Dal. 

interview duurzame tuin.jpg


We nemen duurzaamheid serieus. Daarom planten we meer dan 200 bomen.                 

Geplaatst: 12 juli 2017

De afgelopen maanden doneerden we al 120 bomen voor het Sublime Bos bij Lage Vuursche. Door nieuwe donaties groeide het aantal tot zo'n 200. De bomenactie van Sublime FM loopt door tot er duizend bomen in het bos staan. Doe mee en doneer een boom! 


Marijke Verduijn wint publieksprijs FEM Talk

Geplaatst: 25 juni 2017

Zondag 25 juni vond in Paradiso in Amsterdam de finale plaats van ‘FEM Talks’, een initiatief van Vrijzinnigen Nederland dat bedoeld is om vrouwen van alle leeftijden de mogelijkheid te bieden een inspirerend betoog te vertellen over wat hen bezielt. De publieksprijs was voor journalist, tekstschrijver en medewerker van het Apostolisch Genootschap Marijke Verduijn. Via deze link kunt u haar verhaal lezen over 'vergeten woorden'.


Hoe wandelpaden Co2 opnemen. En egels en bijen een tuin bevolken.

Geplaatst: 1 juni 2017

Berg en Dal had een klassieke tuin met bomen en gras. Met eigenlijk maar 1 kleur: groen. We wilden het anders, met meer kleur, meer duurzaamheid en vooral wat moderner. Het resultaat mag er zijn, met meer soorten planten en dieren. Bijenkasten hebben een vaste plaats en in de nieuwe houtwal leven egels en insecten. De wandelpaden zijn van olivijn: dat materiaal neemt Co2 op uit de lucht. Bezoekers en belangstellenden zijn van harte welkom, dus kom vooral eens langs!

tuin berg en dal.jpg


Cadeautje: 120 bomen. Sublime, isn't it?    

Geplaatst: 1 juni 2017

Door een gift van €3000,- kunnen in het Sublime Bos bij Lage Vuursche 120 bomen geplant worden. Dat doen we niet zomaar: bomen houden de aarde leefbaar. Dat is hard nodig, vinden we, daarom doen we deze donatie. Radiospotjes van SublimeFm bracht sommige van onze leden op hetzelfde idee: weer een paar bomen erbij (en de teller loopt nog). Duurzaamheid, compassie en solidariteit zijn voor ons heel belangrijk. Daarom ondertekenden we in 2007 het Akkoord van Schokland en hebben de meeste van onze gebouwen zonnepanelen. En we hebben een windmolen, bij Eneco.


Waarom Vind het antwoord in jezelf toch vragen stelt. En blijft stellen...

Geplaatst: 21 april 2017

De campagne Vind het antwoord in jezelf krijgt eind april een vervolg. De nieuwe radiocommercials zijn te horen op Radio 1, 2, 4 en Q-music. Naast levensvragen, horen we nu ook persoonlijke antwoorden van mensen. 

Beluister de commercials:

zz radio plaatje.jpg  wo radio plaatje.jpg  iijr radio plaatje.jpg  lmv radio plaatje.jpg

Vanaf 20 april t/m 3 mei is er een pilot met bioscoopreclame in Utrecht en Amsterdam. Bekijk de bioscoopreclame:

bios reclame plaatje.jpg

Ook de website www.vindhetantwoordinjezelf.nl heeft een update gekregen. Neem snel een kijkje!


Lentenummer VANDAAG magazine

Geplaatst: 7 maart 2017

Het nieuwe nummer van VANDAAG magazine is uit. Met VANDAAG willen we je inspireren na te denken over levensvragen en je eigen antwoorden daarop. Bekijk de preview van het lentenummer >


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren