Vertragen


Alleen als we vertragen en verstillen, kunnen we ons openstellen voor onszelf en voor de ander. Het maakt dat we gaan luisteren. In de eerste plaats naar onszelf. Even uit de gedachten die alsmaar doorgaan in ons hoofd, even weg van de drukte en de stress van de dag. Je kunt het ook bezinnen noemen. Je gaat op zoek naar je innerlijk en wat er zich daar aandient. Het is een voorwaarde om te kunnen groeien en te leren. Gedachten en gevoelens kunnen ons zo in onze greep houden. Door ons te bezinnen komen we hier los van en kunnen we er meer van een afstand naar te kijken. 

Wanneer je eenmaal weer in contact geweest bent met je innerlijk, ben je wat meer in balans, heb je meer rust, heb je bewust gevoeld en gekeken, heb je wellicht wat antwoorden gevonden en manieren om met het leven om te gaan. Zo kun je de drukte van alledag weer in.  

LK - Richard Hospes.JPG

Fotograaf Richard Hospes maakte deze foto. Hij vertelde het volgende erover: 'In het hectische, dagelijks leven vergeet ik soms van de mooie dagelijkse dingen te genieten. Toen ik op een mooie herfstmorgen door het bos liep, gewapend met mijn fotocamera, kon ik bijgaand beeld vastleggen. Voor mij was dit op dat ogenblik een moment van verstilling. Even los van het hectische bestaan, even 'God' beleven op z'n schoonst.'

Adempauze.png LK Uitdaging 
LK - John Cage.png Anselm grun


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren