Verwonderen


Het leven is een mysterie: de kracht die het heeft, de diversiteit aan kleuren, soorten dieren, uitingen in kunst en cultuur, verschil in karakters van mensen en er is zoveel meer. Alles komt voort uit dezelfde oorsprong en is daardoor verbonden met elkaar. En wat kunnen we veel: we kunnen onze zintuigen gebruiken, we kunnen denken, aanvoelen, veerkracht hebben. Ongelofelijk, wat een wonder! Vaak is het niet te verklaren.

Tekenaar en cartoonist Jan Zandstra maakte er een poster van: 

poster.png
Door te verwonderen komen we in een diepere laag, laten we meer toe dan alleen ons denkvermogen, namelijk ook ons hart. Daardoor wordt je leven rijker en wordt je leven groter.  Albert Einstein verwoordt het zo: Logica brengt je van A naar B. Verwondering brengt je overal.

Kinderen kunnen zich nog heel goed verwonderen, kunnen ons erop wijzen. Volwassenen gaan er in hun leven vaak aan voorbij. En vaak beseffen we pas de bijzonderheid ergens van, als we het kwijt zijn.

Tevredenheid In het bos
LK opzet

Wat zou het mooi zijn als het ons ook lukt ons te verwonderen over ook datgene dat we liever niet hadden en het daardoor niet negeren, het te erkennen. Het geeft het ons de mogelijkheid ermee om te gaan. 

Om iets los te laten moet je het eerst even vastpakken

Verwondering brengt ons bij een gevoel van zorgvuldig omgaan met al die mogelijkheden die we krijgen. Want het is niet vanzelfsprekend! We zijn verantwoordelijk voor elkaar en voor de wereld.   


Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren