Leven met verlies


Deze themaontmoetingen zijn voor iedereen die een dierbare heeft verloren, kort of langer geleden. Je krijgt inzicht in wat rouwen is en hoe jij rouwt. Dat geeft je meer grip op het verwerken van je verlies. Je krijgt vertrouwen dat het verdriet op den duur zachter wordt. En dat het leven, ook met verlies, weer gevierd kan en mag worden.

Inhoud

 • Avond 1 Het verhaal van de overledene en het overlijden
  Het belangrijkste voor de verwerking van verlies is accepteren van de realiteit. Het kan helpen erover te vertellen. Met hulp van een voorwerp, gedicht of muziek, iets wat symbool staat voor de overledene, vertel je elkaar over je verlies.

 • Avond 2  Het verhaal van de nabestaande
  Erkenning van het verdriet geeft lucht en ruimte. Hoe laat je jouw verdriet merken? Wat voel je? Boosheid, schuldgevoel en jaloezie op anderen die hun dierbare nog wel hebben zijn geen abnormale gevoelens. Welke gevoelens heb jij? 

 • Avond 3  Wat helpt en wat helpt niet? 
  Je onderzoekt welk gedrag jou in moeilijke situaties geholpen heeft, waar je kracht uit haalt en hoe je die kracht aanspreekt. Je wisselt tips uit over hoe je de steun om je heen kunt organiseren.

 • Avond 4  Doorgaan
  Soms lijk je geen stap verder te komen in het verwerken van je verdriet. Welke gedachten houden jouw negatieve gevoelens in stand? Hoe kun je die veranderen? We bedenken samen een ritueel om een stap richting de toekomst te zetten.

Schrijf je in voor de themaontmoetingen Leven met verlies via vindhetantwoordinjezelf.nl.  Daar vind je ook informatie over data en locaties.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar Paulien ter Riet-van Dijk.

apgen-themaweken-frankrijk-banner

Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren