Waardevol opvoeden


Ben je een ouder en/of verzorger en vraag je je weleens af welke waarden je wilt meegeven aan je kind? En hoe je dat doet? Dan zijn de ontmoetingen Waardevol opvoeden iets voor jou. Op vier avonden behandel je in groepsverband dit soort vragen en ga je op zoek naar eigen antwoorden.

Inhoud

 • Avond 1 Waardevol
  Hoe bereid je je kind voor op het leven? Je weet dat het tegenslagen krijgt en gekwetst wordt. Hoe wordt het dan toch een liefhebbend, sterk en waardevol mens? We hebben het over de waarden die jij je kind hiervoor wilt meegeven.
 • Avond 2 Verwondering & wijsheid 
  Het is levenskunst om het bijzondere in dagelijkse dingen te zien. Deze verwondering leidt tot dankbaarheid en zelfs tot meer geluk. Ook helpt verwondering je open te staan voor nieuwe inzichten. Met zo’n open en lerende houding doe je wijsheid op, een leven lang.
 • Avond 3  Liefde & geluk
  Hoe ontwikkel je het talent van liefhebben bij je kind? En wat voor omgeving is daarvoor nodig? Want een kind van wie gehouden wordt en dat liefde kan geven, is gelukkiger. Het is levenskunst om je gelukkig te voelen in een wereld die niet maakbaar is. Hoe doe je dat?
 • Avond 4  Dankbaarheid & verbondenheid
  Je denkt na over waar jij dankbaar voor bent en hoe je dat laat merken. Je ontdekt hoe dankbaarheid zorgt voor verbondenheid. Verbondenheid met je kinderen en met anderen in een tijd waarin het individu centraal lijkt te staan.

Schrijf je in voor de themaontmoetingen Waardevol opvoeden via vindhetantwoordinjezelf.nl.  Daar vind je ook informatie over data en locaties.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar Paulien ter Riet-van Dijk.

apgen-themaweken-frankrijk-banner

Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken dient uw browser cookies te accepteren