Terug naar activiteitenoverzicht
5 maart 2024

Lezing Farach Winter - Wie ben je echt?

Hengelo

Op dinsdag 5 maart aanstaande is de 3e Kiemkrachtlezing van Paperclip met Farach Winter over menselijke authenticiteit. 

Farach Winter studeerde Humanistiek aan de Universiteit van Humanistiek in Utrecht. Tijdens zijn studie verdiepte hij zich in anti-zwart racisme, dekolonisatie, slavernij, kolonialisme, klasse, gender en burgerschap. Hij was gids bij ‘Sporen van slavernij’ en verzorgde in Utrecht wandelingen over het slavernijverleden. Daarnaast was hij ook vrijwilliger bij de Kindertelefoon.

Tijdens deze interactieve lezing gaan we met Farach in gesprek over de relatie tussen ons streven naar maximaal persoonlijk comfort en de invloed van dat streven op onze authenticiteit. Dat streven om ons eigen leven comfortabeler te maken, ziektes tegen te gaan en onze fysieke ongemakken te verbeteren lijkt wel onontkoombaar. Denk aan de zoektocht naar het beheersen van het vuur, opdat we warm blijven. Of aan het eerste gehoorapparaat om beter te horen of een pil om ziekte te voorkomen of enkel om je beter te voelen.

Dit streven naar maximaal persoonlijk comfort richt zich in 2024 op futuristische toepassingen als het plaatsen van een onderhuidse chip om je koffie af te rekenen. Gaat dit streven ten koste van onze authenticiteit? Kun je authentiek blijven als je je lichaam steeds meer aanpast voor persoonlijk comfort?

Je bent van harte welkom!

❤️ Paperclip

Over Paperclip

Wie zijn wij? Paperclip is een initiatief dat ontstaan is vanuit het Apostolische Genootschap, dat een plaats biedt voor religieus humanistische zingeving. De leden willen een concrete bijdrage leveren aan een menswaardiger samenleving. We vinden het nodig om duurzaam te leven vanuit solidariteit en met compassie. Paperclip organiseert vanuit die waarden ontmoetingen voor verdieping en levenskunst.

Waar en wanneer?

Datum
dinsdag 5 maart 2024
Tijd
20:00 uur
Locatie
ApGen Twickel, Dennenbosweg 94, 7556 CK Hengelo
Contactpersoon
paperclip@apgen.nl