Gemeenschap Amsterdam-Watergraafsmeer

Onze gemeenschap

We vinden bij elkaar inspiratie, troost en kracht om het leven te leven. Iedereen is welkom en doet ertoe. Je mag zijn wie je bent, we zijn gelijkwaardig en we voelen ons bij elkaar betrokken.

Iedere eerste en derde zondagochtend van de maand is er eredienst, inloop tussen
09:15 en 09:25 uur: een moment van bezinning en ontmoeting waar je van harte voor
bent uitgenodigd. Voor de jongste jeugd (tot 5 jaar) is er opvang.

Op tweede zondagochtend van de maand is er geen fysieke eredienst in ons gebouw
maar wordt een online landelijke eredienst uitgezonden om 10:00 uur.

De vierde en/of vijfde zondagmorgen vullen wij in met gemeenschapsactiviteiten of
eredienst. De dienst begint om 09:30 uur en eindigt omstreeks 10:30 uur.

Verder organiseren we activiteiten die gericht zijn op verdieping en ontmoeten.

Dit doen wij

Al sinds het ontstaan van onze gemeenschap is muziek een belangrijk onderdeel van de erediensten. We vormen diverse koren en hebben veel plezier in samen muziek maken. Jaarlijks is er een orgelconcert, een kerstconcert en een projectkoor voor buurtgenoten en mede-Amsterdammers die graag zingen.

Kinderen en jongeren bespreken actuele onderwerpen: wat beweegt je, wat inspireert je, wat boeit je en waar ben je ongerust over. Dit gebeurt tijdens de kindereredienst op zondag en tijdens jeugdkringen door de week. De 25 tot 45 jarigen vormen samen een kring en bespreken actuele onderwerpen die in hun levensfase belangrijk zijn.

Om ons te verdiepen en te verbreden organiseren we film-, cursus- en gespreksavonden. Er zijn ook zin-gesprekken in café Poesiat & Kater, waarbij we graag met mensen in gesprek gaan die we nog niet kennen.

En gewoon lekker informeel bouwen aan je relaties tijdens een schaatsuitje, een barbecue of een boswandeling.

We nemen met enthousiasme deel aan verschillende interreligieuze en maatschappelijke activiteiten. Zo zijn we actief lid van het Breed Interreligieus Overleg in Amsterdam Oost, nemen we deel aan Samen één Amsterdam (voor meer informatie kijk dan op sameneenamsterdam.nl), zijn we betrokken bij de 4- mei herdenking (voor meer informatie kijk dan op de informatiepagina van de Nieuwe Ooster) en zingt het vrouwenkoor tijdens de lichtjesavond op de Nieuwe Ooster Begraafplaats. We bieden een veilige plek voor De Eigen Kracht Centrale (voor meer informatie kijk dan op eigen-kracht.nl).
Sinds 2018 zijn we een Pax Ambassade van Vrede (voor meer informatie kijk dan op vredesweek.nlen organiseren we activiteiten tijdens de vredesweek.

We hebben een actieve kring van geestelijk verzorgers, die samen met de voorganger zorgdraagt voor persoonlijke aandacht in de gemeenschap.

Voor meer inforamatie over ons gebouw klik dan op deze link https://nl.wikipedia.org/

 

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Archimedesweg 97
  1098 JN Amsterdam-Watergraafsmeer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Peter Kerkhof Voorganger

  De voorganger van de gemeenschap Amsterdam Watergraafsmeer is Peter Kerkhof. Zijn diensten voelen licht, hij combineert humor met diepgang. Je komt er geïnspireerd vandaan. Met passie zet hij zich in om mensen te verbinden. Zijn ambitie is een bloeiende gemeenschap in de Watergraafsmeer. Daarom stimuleert hij initiatieven en staat hij achter gemeenschappelijke activiteiten waaraan diverse organisaties uit Amsterdam of Watergraafsmeer bijdragen.

   

   

  amsterdam-watergraafsmeer@apgen.nl
 • Disclaimer

  De pagina van de gemeenschap Amsterdam Watergraafsmeer is gemaakt voor en door leden van de gemeenschap Watergraafsmeer. In verband met de privacy is een deel van de content afgeschermd en kunt u alleen zien als u lidmaat bent van de gemeenschap Amsterdam Watergraafsmeer en door vervolgens in te loggen op www.apgen.nl. 

  Mocht u vragen hebben over onze gemeenschap dan kunt u contact opnemen via:

  amsterdam-watergraafsmeer@apgen.nl

  Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming content (foto’s, tekst, video’s, etc) op enigerlei wijze te kopiëren, te gebruiken. Heeft u vragen over de geschiedenis van de gemeenschap? Of wilt u historische informatie gebruiken? Neem voor informatie, toestemming en voorwaarden contact op met de archiefgroep via:

  archiefgroepwgm@gmail.com.

  Indien van toepassing is getracht zoveel als mogelijk rechthebbenden van auteursrechtelijk beschermde werken te achterhalen. Als u hiervoor niet bent benaderd, kunt u contact opnemen met de archiefgroep. 

  U kunt alsnog bezwaar maken tegen een geplaatste foto of tekst. We verzoeken u in dat geval contact op te nemen via amsterdam-watergraafsmeer@apgen.nl. 

  De redactie behoudt zich het recht voor artikelen in te korten, te redigeren of niet te plaatsen. En het recht om de foto's te bewerken, in de vorm van croppen, kleurcorrectie, ect. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten in de tekst.

   

  Deze tekst is voor het laatst bijgewerkt op 24 april 2021.