Gemeenschap Amsterdam-Watergraafsmeer

Onze gemeenschap

We vinden bij elkaar inspiratie, troost en kracht om het leven te leven. Iedereen is welkom en doet ertoe. Je mag zijn wie je bent, we zijn gelijkwaardig en we voelen ons bij elkaar betrokken.

Iedere zondagochtend is er eredienst, inloop tussen 09:15 en 09:25 uur: een moment van bezinning en ontmoeting waar je van harte voor bent uitgenodigd. Voor de jongste jeugd (tot 5 jaar) is er opvang.

Vanwege Corona hebben wij momenteel online diensten via zoom. Je kan je aanmelden voor een link door een mail te sturen naar amsterdam-watergraafsmeer@apgen.nl. 

Verder organiseren we activiteiten die gericht zijn op verdieping en ontmoeten.

Dit doen wij

Al sinds het ontstaan van onze gemeenschap is muziek een belangrijk onderdeel van de erediensten. We vormen diverse koren en hebben veel plezier in samen muziek maken. Jaarlijks is er een orgelconcert, een kerstconcert en een projectkoor voor buurtgenoten en mede-Amsterdammers die graag zingen.

Kinderen en jongeren bespreken actuele onderwerpen: wat beweegt je, wat inspireert je, wat boeit je en waar ben je ongerust over. Dit gebeurt tijdens de kindereredienst op zondag en tijdens jeugdkringen door de week. De 25 tot 45 jarigen vormen samen een kring en bespreken actuele onderwerpen die in hun levensfase belangrijk zijn.

Om ons te verdiepen en te verbreden organiseren we film-, cursus- en gespreksavonden. Er zijn ook zin-gesprekken in café Poesiat & Kater, waarbij we graag met mensen in gesprek gaan die we nog niet kennen.

En gewoon lekker informeel bouwen aan je relaties tijdens een schaatsuitje, een barbecue of een boswandeling.

We nemen met enthousiasme deel aan verschillende interreligieuze en maatschappelijke activiteiten. Zo zijn we actief lid van het Breed Interreligieus Overleg in Amsterdam Oost, nemen we deel aan Samen één Amsterdam (voor meer informatie kijk dan op sameneenamsterdam.nl), zijn we betrokken bij de 4- mei herdenking (voor meer informatie kijk dan op de informatiepagina van de Nieuwe Ooster) en zingt het vrouwenkoor tijdens de lichtjesavond op de Nieuwe Ooster Begraafplaats. We bieden een veilige plek voor De Eigen Kracht Centrale (voor meer informatie kijk dan op eigen-kracht.nl).
Sinds 2018 zijn we een Pax Ambassade van Vrede (voor meer informatie kijk dan op vredesweek.nlen organiseren we activiteiten tijdens de vredesweek.

We hebben een actieve kring van geestelijk verzorgers, die samen met de voorganger zorgdraagt voor persoonlijke aandacht in de gemeenschap.

Voor meer inforamatie over ons gebouw klik dan op deze link https://nl.wikipedia.org/

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

 • Adres

  Archimedesweg 97
  1098 JN Amsterdam-Watergraafsmeer

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger

 • Peter Kerkhof Voorganger

  De voorganger van de gemeenschap Amsterdam Watergraafsmeer is Peter Kerkhof. Zijn diensten voelen licht, hij combineert humor met diepgang. Je komt er geïnspireerd vandaan. Met passie zet hij zich in om mensen te verbinden. Zijn ambitie is een bloeiende gemeenschap in de Watergraafsmeer. Daarom stimuleert hij initiatieven en staat hij achter gemeenschappelijke activiteiten waaraan diverse organisaties uit Amsterdam of Watergraafsmeer bijdragen.

   

   

  amsterdam-watergraafsmeer@apgen.nl