Gemeenschap Meppel

Onze gemeenschap

De gemeenschap Meppel van het Apostolisch Genootschap wordt gevormd door ongeveer 120 leden. Naast een flinke groep ouderen is er een goed aandeel van mensen van gevarieerde leeftijd die betrokken zijn bij de activiteiten in de gemeenschap.

In oktober 2023 was het 12,5 jaar geleden dat de gemeenschappen Meppel en Steenwijk zijn samengegaan. Op 22 oktober is dit feestelijk gevierd.

Dit zijn wij

Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnig geloof met religieus-humanistische kenmerken. In onze bijeenkomsten willen wij elkaar inspireren bij het zoeken naar eigen antwoorden op levensvragen. We willen bijdragen aan mooie verhoudingen met de ander en werken aan een menswaardige wereld. Bij moeilijke perioden in ons leven, zoals bij verlies en overlijden, willen we elkaar tot steun zijn. De mooie momenten, zoals geboorte en huwelijk willen we natuurlijk ook met elkaar delen. Wij markeren die in onze diensten.  

Dit doen wij

Wij willen openstaan voor onze omgeving. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten zoals een lezing of een gespreksavond. We staan open voor mensen met een andere levensbeschouwing en/of cultuur, omdat wij geloven in een wereld waarin mensen kiezen voor wat hen samenbindt. Een wereld waar men niet zijn eigen waarheid opeist.
 
Wij hebben een modern gebouw, dat naast een sfeervolle kerkzaal en royale ontmoetingsruimte, bestaat uit enkele vergaderruimten en een ruimte voor kinderopvang. Voor ontmoetingen en activiteiten van anderen stellen we onze plaats van samenkomst graag open.

 

 • Eredienst

  Elke week wordt er gezorgd voor bezinning met als basis een wekelijkse inspiratie (weekbrief).

  • Fysieke dienst: elke 1e en 3e zondag van de maand;
  • Landelijke online dienst: elke 2e zondag van de maand;
  • Dienst of andere samenkomst plaatselijk voorbereid door de gemeenschap zelf: elke 4e zondag van de maand.

  De dienst begint om 10:00 uur.

  U kunt de diensten van Meppel ook online bezoeken. Hiervoor gaat u naar ons YouTube kanaal ApgenMeppel.

  Voor vragen of informatie, neem contact met ons op via meppel@apgen.nl

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Witte de Withstraat 2
  7942 AG Meppel

  Route
 • Huurblok

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

voorganger

 • Remko Horstmanshoff Voorganger

  Remko Horstmanshoff is sinds april 2018 voorganger van de gemeenschap Meppel. Dit is een vrijwillige functie. Hij verzorgt diensten in de eigen gemeenschap en in andere plaatsen in de regio. Hij wordt hierin in belangrijke mate bijgestaan door andere geestelijk verzorgers, maar ook door de overige gemeenteleden.

   

  rhorstmanshoff@apgen.nl