Gemeenschap Meppel

Onze gemeenschap

De gemeenschap Meppel van het Apostolisch Genootschap wordt gevormd door ongeveer 130 leden. De gemeenschap heeft een gevarieerde leeftijdsopbouw met onder andere een redelijk aantal 35- tot 55-jarigen, kinderen en jongeren.

Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnig geloof met religieus-humanistische kenmerken. In onze bijeenkomsten willen wij elkaar inspireren bij het zoeken naar eigen antwoorden op levensvragen. We willen bijdragen aan mooie verhoudingen met de ander en werken aan een menswaardige wereld. Bij moeilijke perioden in ons leven, zoals bij verlies en overlijden, willen we elkaar tot steun zijn. De mooie momenten, zoals geboorte en huwelijk willen we natuurlijk ook met elkaar delen. Wij markeren die in onze diensten.

Dit doen wij

Wij willen openstaan voor onze omgeving. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten zoals een lezing of een gespreksavond. We staan open voor mensen met een andere levensbeschouwing en/of cultuur, omdat wij geloven in een wereld waarin mensen kiezen voor wat hen samenbindt. Een wereld waar men niet zijn eigen waarheid opeist.
 
Wij hebben een modern gebouw, dat naast een sfeervolle kerkzaal en royale ontmoetingsruimte, bestaat uit enkele vergaderruimten en een ruimte voor kinderopvang. Voor ontmoetingen en activiteiten van anderen stellen we onze plaats van samenkomst graag open.

VREDE, Wie Durft? ­čĽŐ

Promovideo in het kader van de Vredesweek.76jaarMeppelpromo.JPG

Expositie van 20 september t/m 1 oktober 2021.

Stichting Oud Meppel en Apostolisch Genootschap Meppel hebben tevens een expositie gemaakt over de jaren `40-`45 en de bevrijding, Te zien in het gebouw van Apostolisch Genootschap Meppel.
Ook zal er een Livestream van de Herdenkingsbijeenkomst zijn op 24 september 2021 via het YouTubekanaal van RTVMEPPEL. ­čô║ https://www.youtube.com/user/OmroepMe...

 • Eredienst

  Elke zondag om 9.30

  In verband met de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus is het aantal aanwezigen gelimiteerd. Wilt u de eerstvolgende eredienst bijwonen, reserveer dan een zitplaats door op de volgende link te klikken: meppelapgen.boekeenbezoek.nl
   

 • Adres

  Witte de Withstraat 2
  7942 AG Meppel

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Te doen in de gemeenschap Meppel

Meer activiteiten

Voorganger

 • Remko Horstmanshoff Voorganger

  Remko Horstmanshoff is sinds april 2018 voorganger van de gemeenschap Meppel. Dit is een vrijwillige functie. Hij verzorgt diensten in de eigen gemeenschap en in andere plaatsen in de regio. Hij wordt hierin in belangrijke mate bijgestaan door andere geestelijk verzorgers, maar ook door de overige gemeenteleden.

   

  rhorstmanshoff@apgen.nl