Terug naar activiteitenoverzicht
8 oktober 2023

Interactieve lezing Jos de Wit

Hengelo

Paperclip organiseert een serie interactieve lezingen met als thema: Kiemkracht. We maken kennis met diverse (religieus) humanistische levenshoudingen. We luisteren, ontdekken en stellen er vragen over. Hoe kunnen ze je helpen bij jouw persoonlijke groei? Hoe dragen zij vanuit hun humanistisch ideaal bij aan medemenselijkheid?

Jos de Wit over religieus humanisme
In de eerste lezing is Jos de Wit te gast om met ons in gesprek te gaan over humanisme als praktische levenswijsheid. Jos de Wit (1960) uit Den Haag studeerde geschiedenis en later humanistiek en geschiedenis van de wijsbegeerte. Sinds 2003 geeft hij cursussen, lezingen en wandelingen over filosofie en humanisme voor het Humanistisch Verbond en de Vrije Academie. Hieruit is zijn boek Kopstukken van het humanisme voortgekomen (Bussum, Thoth, 2000). Recent is zijn boek Bosbeekje of brede rivier. Van humanistisch christendom naar religieus humanisme verschenen, dat hij op verzoek van het Apostolisch Genootschap heeft geschreven.

Paperclip
De serie lezingen wordt georganiseerd door Paperclip - een initiatief ontstaan uit het Apostolisch Genootschap. Paperclip organiseert ontmoetingen voor verdieping en levenskunst. De andere lezingen zijn op dinsdag 21 november 2023 met Tijmen Sissing over ecologisch humanisme en dinsdag 9 januari 2024 met Enis Odaci over islamitisch humanisme.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 8 oktober 2023
Tijd
10:00 uur
Locatie
Dennenbosweg 94, Hengelo
Contactpersoon
paperclip@apgen.nl