Vanwege een veiligheidsupdate moet je wellicht je wachtwoord wijzigen als je wilt inloggen op onze website. Dank voor je begrip!

Gemeenschap Tilburg

HOREN, ZIEN, GELOVEN.. EN DOEN

'In ons hectisch dagelijks leven, waar eenieder heel veel moet, vergeet je soms wel eens te kijken, naar wat er werkelijk toe doet.'

In een tijd waarin we veel van ons zelf vragen, maar waarin er ook vanuit de maatschappij veel op je af komt is het goed om af en toe een moment te nemen om tot rust te komen. Een moment om met jezelf het gesprek aan te gaan. Doe ik nog de goede dingen en doe ik de dingen nog goed? In ons gebouw aan de Conservatoriumlaan in Tilburg is elke zondag de gelegenheid om dit gesprek met jezelf aan te gaan en je gesterkt te voelen door anderen die dit ook willen. Dus ook voor jou. Als je wilt kom dan gewoon een keer langs. Er is een open sfeer waar een ieder welkom is. We vieren dan met elkaar een dienst met gesproken woord en muziek/zang en soms ook videobeelden. Tijdens deze dienst wordt er gewerkt vanuit een ‘weekbrief’. Terugkerende basale onderwerpen die in deze brieven behandeld worden zijn o.a. : verwondering, verbondenheid en verantwoordelijkheid.

WAT IS DIT EN HOE ZOU JE HIER INHOUD AAN KUNNEN GEVEN?

Degenen die de dienst verzorgen (de voorgangers) werken vanuit zijn/haar eigen gevoel bij deze brief. Even zitten en luisteren naar woorden of muziek die je zouden kunnen inspireren. Je aan het denken zetten. Je in beweging kunnen brengen. Horen, zien, geloven... en doen. En dat op een plek waar de ruimte is om jezelf te kunnen zijn en waar de ander dus ook zich zelf kan zijn. Uiteraard wel rekening houdend met gevoelens van een ander, geleid door hetzelfde ideaal. In liefde werken aan een menswaardige wereld, zoals wij dat noemen.

DIT DOEN WIJ

Jeugd heeft een belangrijke plaats in de gemeenschap. Tijdens avonden en kindererediensten vinden gesprekken plaats die aansluiten bij hun levensfase.
Er is veel activiteit op het gebied van zang; zo zijn er een kinder-, meisjes-, jeugd-, mannen-, ouderen- en gemengd koor die met veel plezier oefenen en een bijdrage leveren tijdens vieringen. Je bent van harte welkom om eens te komen luisteren en/of mee te zingen.

Om onze maatschappelijke betrokkenheid inhoud te geven, maken wij deel uit van de Raad van Kerken en het Religieus Beraad van Tilburg. Mede daardoor zijn we actief tijdens de 4 mei herdenking en de Nacht van de Religies. Ook bij landelijke acties, zoals steun verlenen aan vluchtelingen, neemt de gemeenschap een actieve rol in.

Waar: Conservatoriumlaan 175 in Tilburg
Hoe laat: In ‘normale’ tijden: Elke zondag van 09:30-10.45 uur; tijdens de periode van ‘sociale onthouding’ via digitale wijze te volgen.
Voor wie: Nieuwsgierige zinzoekers!
Er is ook opvang voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar

 • Eredienst

  Elke zondag
  Vanaf 09:30 uur

  Tijdens samenkomsten kan er live uitgezonden worden en/of kunnen er foto- en filmopnames worden gemaakt
 • Adres

  Conservatoriumlaan 175
  5037 DS Tilburg

  Route
 • Verhuur

  Wilt u deze locatie huren? Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen.

  Stuur een e-mail

Voorganger