Terug naar activiteitenoverzicht
24 april 2021

Minder stress in 7 sessies

Piekeren herkennen

Mindfulness is hip en happening op dit moment. Je kunt mindful je hond uitlaten, mindful fietsen, mindful eten en mindful lopen. Mindfulness wordt ingezet binnen het onderwijs, bij defensie, bij de politie en in ziekenhuizen. Maar wat is het nu eigenlijk? En wat is het niet? Heeft iedereen er wat aan, of gaat dat weer te ver?

Training 2:
Piekeren, piekeren, piekeren. Je kent het woord. Maar hoe voelt het eigenlijk, als je aan het piekeren geslagen bent? Uiteindelijk is het een soort samenspel tussen de vier G’s: gedachten, gevoelens (emotioneel), gedrag en gevoelens (fysiek). In deze tweede sessie leer je tools om het piekeren te herkennen en er op een gezonde manier mee om te gaan.

Tijdens deze mindfulnesstrainingen voor jongeren neemt Eric Oostdijk je mee naar de kern van mindfulness: ontdekken dat ons lichaam en onze mind direct op elkaar inwerken. Je leert bijvoorbeeld dat wij onze gedachten niet zijn, hoe we minder snel afgeleid worden door social media en anders om kunnen gaan met onze smartphones. De trainingen zijn to-the-point, met beide voeten op de grond en toepasbaar. Niet zweven, maar juist landen op de plek waar jij bent.

Er zijn nog 5 online sessies en 1 fysieke dag. Sluit aan bij allemaal, of alleen bij de sessie(s) die jou het meeste aanspreekt!

Wanneer?

Data: Zaterdagen 24 april, 8 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juni van 9.30 tot 11.00 uur. De fysieke dag is op zaterdag 3 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur (onder voorbehoud corona maatregelen). Locatie wordt nader bepaald.

Eric Oostdijk is mindfulness trainer voor o.a. studenten. Daarnaast is hij docent en vertrouwenspersoon binnen het HBO.

Hoe kun je meedoen?

Je kunt op de volgende manieren deelnemen aan de live Zoom-meetings:

Direct via de link:
https://zoom.us/j/94499914021?pwd=QkV0YkdEdWx5ME54SXBXaVBxOCtwdz09

Of via de app:
Meeting ID: 944 9991 4021
Passcode: 210997

Op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze speciale nieuwsbrief voor jongeren. Welkom bij de club!

Abonneer op nieuwsbrief jongeren

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 24 april 2021
Tijd
9:30 - 11:00 uur
Locatie
Piekeren herkennen
Contactpersoon
Ellen La Brijn via elabrijn@apgen.nl