Terug naar activiteitenoverzicht
23 juni 2021

Leeravond 'seksualiteit en diversiteit'

Online via zoom

Hoe ontwikkel je je eigen identiteit? Wat zijn ingrediënten voor een gezonde seksuele ontwikkeling? Waar staan alle letters voor in de regenbooglettersoep?
Antwoorden op deze vragen krijgt u tijdens de leeravond ‘seksualiteit en diversiteit’.

De avond zal verzorgd worden door seksuoloog Esther van den Berg.

Hallo beste mensen! Ik ben Esther van den Berg, werkzaam als GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS binnen een grote GGZ-instelling. Hier zie ik volwassenen (>18 jaar) met de meest uiteenlopende problemen op gebied van seksualiteit en identiteit. Vaak zijn boodschappen en ervaringen vanuit de seksuele (identiteits-)ontwikkeling een oorzakelijke en/of in standhoudende factor van deze problemen.

We willen allemaal dat onze jongeren zorgeloos opgroeien tot gezonde volwassenen. Het ontdekken en ontwikkelen van een eigen identiteit hoort daarbij en gaat ook over gender(-rollen), seksualiteit en relatievorming. Verlegenheid of zorgen kunnen dit lastige onderwerpen maken. Dat is jammer. Een sfeer van repressie of taboe vergroot de kans op ongelukken, terwijl een sekspositieve houding een gezonde ontwikkeling bevordert. Hiervoor hoef je geen seksuoloog te worden. Het gaat om het creëren van een veilige sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn. Dat vraagt om reflectie op eigen normen en waarden, wensen en verwachtingen. Om nieuwsgierigheid en opdoen van nieuwe informatie. Aan de orde komen onder andere de regenbooglettersoep en de belangrijkste ingrediënten voor een gezonde seksuele ontwikkeling. En het belangrijkste: ontdekken wie je bent en hoe je seks werkt is spannend, maar vooral ook heel erg leuk.

Naast de vele tips en mogelijkheden tot interactie, zal er ook gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. Tevens wordt het themablad ‘seksualiteit en diversiteit’ tijdens deze avond gepresenteerd.

HOE KUN JE MEEDOEN?
Je kunt op de volgende manier deelnemen aan de live Zoom-meeting:
Direct via de link: https://zoom.us/j/3150180756 

Waar en wanneer?

Datum
woensdag 23 juni 2021
Tijd
19:30 - 21:00 uur
Locatie
Online via zoom