Terug naar activiteitenoverzicht
29 september 2021

Leeravond 'filosoferen met kinderen'

Online via zoom

In de samenleving hebben mensen een goed denk- en oordeelsvermogen nodig, moeten ze een dialoog kunnen voeren en kunnen omgaan met verschillen van mening. Door te filosoferen leren kinderen onder andere na te denken over zichzelf, over waarden en normen, zich uit te spreken, zich in anderen te verplaatsen en anderen te begrijpen. Filosoferen met kinderen past goed bij onze apostolische cultuur en daarom verzorgen we op woensdag 29 september een leeravond over ‘filosoferen met kinderen’.

Dit interactieve webinar wordt verzorgd door filosoof en juriste Maaike Merckens. Maaike is na een internationale carrière in het bankwezen filosofie gaan studeren. Inmiddels filosofeert ze al jaren in uiteenlopende vormen met kinderen, jongeren en ook met volwassenen.

Tijdens de leeravond ‘filosoferen met kinderen’ krijgt u vaardigheden aangeboden om op een andere manier met de jongeren in gesprek te gaan dankzij de juiste vraagstelling, zodat het gesprek verdiepend kan zijn en dat het gesprek bijdraagt aan het bewust worden van wie het kind is.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Wat is filosoferen?
  • Waarom filosoferen met kinderen?
  • Hoe filosofeer je met kinderen?

Naast de vele tips, het samen oefenen en mogelijkheden tot interactie is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen. De bijeenkomst zal helaas niet terug te kijken zijn.

Leestip: Socrates op sneakers; filosofische gids voor het stellen van goede vragen (Elke Wiss)

Tevens is er een speciale pagina voor leden beschikbaar met achtergrond informatie en een handboek/flyer over filosoferen met kinderen. Ook zijn er mogelijkheden voor een vervolg in een kleinere groep.

Hoe kun je meedoen?

Je kunt op de volgende manier deelnemen aan de live Zoom-meeting:

https://zoom.us/j/96723640381?pwd=YThLVGg5cmJVbHpzSGtEUHFDSUlRQT09

Meeting ID: 967 2364 0381
Passcode: 711229

Registratie is verlopen.

Waar en wanneer?

Dag
woensdag 29 september 2021
Tijd
20:00 - 21:15 uur
Locatie
Online via zoom