Terug naar activiteitenoverzicht
13 juni 2022

Tentoonstelling Berg en Dal

Baarn

Sinds de opening van Berg en Dal op 21 augustus 1954 is de apostolische villa in Baarn een geliefd onderwerp voor kunst door broeders en zusters. Professionele stukken of goede amateurwerken: het schilderachtige gebouw leent zich er uitstekend voor. 

Veel van de kunst van Berg en Dal is opgenomen in de objectencollectie van het Apostolisch Genootschap. Soms werden stukken opgeborgen op de tussenzolder, in speciale schilderijrekken. Vaak werden ze goed geregistreerd en gefotografeerd, om overzicht te houden van de collectie.

Dankzij dit overzicht konden Peter Keijzer en Sieger Looijenga een tentoonstelling samenstellen: Berg en Dal op Berg en Dal. De tentoonstelling geeft een kijkje in onze eigen historische objectencollectie. Je ziet een brede variatie in technieken – van potloodtekeningen van kort na de opening, tot olieverf, aquarellen en zwartwit- of kleurenfoto's. Allemaal met de villa als middelpunt, in alle verschillende seizoenen.

De tentoonstelling is te zien in villa Berg en Dal van 13 juni tot en met 1 oktober 2022. Op locatie vind je meer informatie over de tentoonstelling en de kunstwerken.

Waar en wanneer?

Datum
maandag 13 juni 2022
Tijd
12:00 - 20:00 uur
Locatie
Jacob van Lenneplaan 12, 3743 AR Baarn