Terug naar activiteitenoverzicht
11 september 2022

Lezing Dick de Vos - De troost van de natuur

Heerlen

Mensen hebben verhoudingen met de natuur. Veel mensen ervaren haar als overweldigend en voelen zich een nietig deel van een groter geheel. Tegelijk zetten zij de natuur naar hun hand en voelen ons erboven verheven.

De corona­lockdowns zorgden voor een herwaardering voor de natuur, maar daardoor ook voor platgetreden paden in natuurgebieden. Is de natuur onmisbaar? Waarom is de natuur letterlijk heilzaam en hoe komt het dat we de natuur soms als troostrijk kunnen ervaren?

Auteur en vogelgids Dick de Vos gaat in op deze en andere vragen en laat zien hoe ons beeld van de natuur door de eeuwen heen is veranderd.

Over Dick de Vos

Dick de Vos (1958) is schrijver van een aantal boeken over natuur. Meerdere hiervan zijn genomineerd voor de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek, zoals Wat zingt Daar, de Veldgids Vogelzang en de Ode aan de Nachtegaal.

Van 1989 tot 1999 is Dick de Vos redacteur, waarvan een deel hoofdredacteur geweest van Ons Maandblad, de voorloper van de Stroom. Verder: Na een studie Algemene Literatuurwetenschappen heeft hij gewerkt op verschillende functies in de communicatie als organisatieadviseur in het bedrijfsleven.

Muziek

De middag wordt opgeluisterd door de vrolijke klanken van het koor Pure Voices onder leiding van Gerda van Elsäcker.

Vanaf 11.00 uur is er inloop met koffie en thee. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom!

Waar en wanneer?

Datum
zondag 11 september 2022
Tijd
11:30 - 13:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Meezenbroekerweg 11a, Heerlen
Contactpersoon
Meer info? Stuur een mailtje naar pvdgoot@apgen.nl