Vanwege een veiligheidsupdate moet je wellicht je wachtwoord wijzigen als je wilt inloggen op onze website. Dank voor je begrip!

Terug naar activiteitenoverzicht
30 april 2023

Generatieontmoeting

Loenen

We gaan iets bijzonders doen op een hele bijzondere plek. Bent u, ben jij er ook bij?

Wat is nou precies vrede? Hoe ziet vrijheid eruit? Wat betekent verdraagzaamheid en tolerantie? En hoe kan je zelf bijdragen aan vrede op deze wereld? Het is iets waar we als apostolischen veel waarde aan hechten, maar misschien vullen we het allemaal wel net iets anders in.

Op 30 april organiseren we een bijzondere generatieontmoeting rondom vrede. Samen met allerlei generaties delen wat vrede en vrijheid voor jou is. Elkaar inspireren en van elkaar leren. Met anderen die (veel) jongeren of juist ouder zijn dan jij. We doen dat op de bijzondere plek van het Nationaal Ereveld Loenen, de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna.

Programma

Om 11.00 uur begint de samenkomst met een gezamenlijk verdiepingsmoment, waarin zr. Nanda Ziere en br. Marten van der Wal hun gedachtes en ervaringen rondom het thema delen. Tijdens dit moment zijn er volop mogelijkheden om met anderen in gesprek te gaan en op een speelse wijze van andere generaties te leren hoe je 'vrede kunt doen'.

Na een verzorgde lunch is er ruimte voor het bekijken van het indrukwekkend herdenkingscentrum en een rondleiding over het prachtige terrein van het Ereveld in Loenen. We sluiten de samenkomst af met een gezamenlijk eresaluut.

De inhoud van de samenkomst is aansprekend voor iedereen vanaf een jaar of 10. Voor lunch wordt gezorgd, dus vergeet je niet aan te melden!

Aanmelden

Helaas kun je je niet meer aanmelden: we zitten vol! Maar hou de activiteiten in de gaten, want we zien je graag bij een volgende Generatieontmoeting.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 30 april 2023
Tijd
11:00 - 14:00 uur
Locatie
Nationaal Ereveld Loenen, Groenendaalseweg 64, 7371 EZ Loenen