Terug naar activiteitenoverzicht
15 april 2023

Inspiratieavond Broze aarde

Amsterdam

Het gedicht Broze aarde: Een mis voor het universum van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog komt in deze voorstelling tot leven. Krog vraagt met dit gedicht aandacht voor onze relatie met de aarde en nodigt uit tot een nieuw perspectief. 

Het lange gedicht, dat ze schreef in de vorm van een mis, wordt voorgelezen en tussendoor afgewisseld met korte reflecties, muziek en dans. Er is ook een expositie over de relatie mens-natuur te zien van de geurkunstenaar Claudia de Vos.

Programma  
17.00 uur inloop, koffie of thee
17.30 - 18:50 uur  voordracht van de eerste delen van het gedicht
18:50 - 20.15 uur  pauze met dinerbuffet en gelegenheid om de expositie te bekijken 
20.15 - 21.30 uur voordracht van de laatste delen van het gedicht

 

Uitvoering  
Poëzie en reflecties:  Medewerkers VU-Faculteit Religie en Theologie, Protestantse Theologische Universiteit en Apostolisch Genootschap
Zang en muziek: Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken 
Dans: Dansgezelschap TiNaNiNaNi
Geurkunst: Claudia de Vos


Aanmelden
 
Via website Month of Sacred Nature - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl) 

Toegansprijs 
€ 25 inclusief diner en drankjes 
€ 7,50 voor studenten 

Waarom dit event?
Vorig jaar verschenen twee boeken met dezelfde titel: De heilige natuur van Karen Armstrong en van Pim Martens. Geïnspireerd door die boeken besloten Ruard Ganzevoort en Hans Alma van de VU-faculteit Religie en Theologie de ‘maand van de heilige natuur’ te organiseren. Van 15 maart tot en met 15 april.

De vraag die de organisatoren centraal stellen is: Kunnen theologie en religiewetenschap ons helpen de relatie tussen mens en natuur radicaal te veranderen? Vanuit zorg voor de planeet en in het licht van de groeiende kritiek op het idee dat de mens het middelpunt van het bestaan zou zijn.

Andere publieksactiviteiten in de ‘maand van de heilige natuur’

  • 30 maart: het Engelstalige evenement ‘On Sacred Nature’ met Karen Armstrong en Pim Martens, waar je ook een preview krijgt van de nieuwste natuurfilm van Mark Verkerk.
  • 29 maart: het Engelstalige academisch symposium ‘Interdisciplinary and Interreligious’ rond de vraag of de term ‘heilige natuur’ ons helpt of toch ook problematisch is? Met bijdragen van verschillende medewerkers van de VU-faculteit Religie en Theologie.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar: 
Month of Sacred Nature - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl) 

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 15 april 2023
Tijd
17:00 - 21:30 uur
Locatie
Louis Bouwmeesterstraat 214, 1065 LE Amsterdam