Vanwege een veiligheidsupdate moet je wellicht je wachtwoord wijzigen als je wilt inloggen op onze website. Dank voor je begrip!

Terug naar activiteitenoverzicht
22 januari 2023

4-Days - Lezing Jacob Slavenburg over hermetische wijsheid

Heerlen

De oude Egyptische wijze Hermes Trismegistus zou de grondlegger zijn van de Hermetische Wijsheid. Opvallend is dat deze (goddelijke) wijsheid, die herleefde in de Renaissance, ook heden ten dage nog uiterst actueel is.

Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg is mede-vertaler van De Nag Hammadi-geschriften in het Nederlands en eindredacteur van Het Grote boek der Apokriefen. Hij is auteur van een aantal boeken over het vroege christendom, de gnosis, hermetische wijsheid en geschiedenis van de esoterie. Zijn 75 filmcolleges (www.mysterien.nl) van het Oude Egypte tot Carl Gustav Jung worden veel bekeken.

Over 4-Days

4-Days organiseert ontmoetingen tussen mensen die het mooiste uit zichzelf willen halen en hiervoor inspiratie zoeken. We nodigen ervaren sprekers uit die boeiend vertellen, inspireren en raken. Iedere bijeenkomst heeft een aansprekend thema over praktische levensvragen, ondersteund door beeld, zang en (live) muziek.

Meer over 4-Days »

Waar en wanneer?

Datum
zondag 22 januari 2023
Tijd
11:30 - 13:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Meezenbroekerweg 11a, Heerlen