Terug naar activiteitenoverzicht
26 maart 2023

Ethiek - wat je denkt of spreekt of doet

Groningen

Een lezing van Dick Janknegt over ethiek

Het verhaal van ethiek is ouder en ligt dieper in de mens verankerd dan andere grote verhalen, bijvoorbeeld die van religie of humanisme. Mede op basis van onderzoek van diergedrag en op basis van hersenonderzoek wordt aannemelijk gemaakt dat het zelfs ouder is dan de mens.

De rode draad van deze lezing is dat ethiek een evolutionair verschijnsel is, dat de belangrijkste verbindende factor vormt tussen mensen.

Dick Janknegt - filosofisch ingesteld wiskundige - laat in zijn voordracht o.a. apengedrag en babydilemma's de revue passeren. Hij geeft daarbij regelmatig het woord aan anderen, waaronder Desmond Tutu en Ahmed Aboutaleb.

We heten je vanaf 10.30 uur van harte welkom met koffie, thee of fris. Om 11.00 uur begint de lezing. Rond 12.30 uur sluiten we af met een lunch.

Kom je ook?

Meld je aan via info@anderszins.org

Ben jij er ook bij? Anderszins is een initiatief van het Apostolisch Genootschap Groningen. Anderszins zet zich in om je met diverse events te inspireren. Het doel: samen met anderen nadenken over de manier waarop jij zin geeft aan het leven.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 26 maart 2023
Tijd
11:00 - 12:30 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Simon Vestdijklaan 2, Groningen