Terug naar activiteitenoverzicht
26 november 2023

Spoor van licht

Emmen

Voor wie wil jij je licht laten schijnen? Het platform MM Verbindt nodigt iedereen uit een kaarsje te komen aansteken. Heb jij een wens, een gedachte, of zoek je een moment van bezinning? Stap dan even binnen op 26 november en steek een kaarsje aan in de Grote Kerk in Emmen.

De polarisatie in de samenleving neemt steeds verder toe, constateerden enkele Emmenaren. Om hier iets aan te doen, startten ze in 2019 het platform MM Verbindt. Het doel: mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Spoor van licht is een van de initiatieven van MM Verbindt.

Gerrie Zwols van het Apostolisch Genootschap die bij de organisatie betrokken is, gaf een impressie van een eerdere editie van Spoor van Licht: “We hadden de Grote Kerk in het centrum versierd met honderden kaarsen en kerstverlichting. Rondom de kerk in de koude wind deelden vrijwilligers kaarsjes uit aan het winkelend publiek. Ze nodigden de mensen uit het kaarsje in de kerk aan te steken en daaraan een eigen betekenis te geven. De mensen kwamen vanuit de kou in de sfeervolle, door kaarsen verlichte kerk. Een vriendelijke begroeting, de mooie kerstboom, zachte klanken van een piano. Ze werden stil, staken hun kaarsje aan en gingen even zitten. En luisterend naar de muziek kwamen ze soms onder de indruk van het moment. Sommigen verlieten geëmotioneerd de kerk. Er zijn bijna driehonderd kaarsjes door bezoekers aangestoken. Een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is."

Waar en wanneer?

Datum
zondag 26 november 2023
Tijd
14:30 - 17:00 uur
Locatie
Grote Kerk, Schoolstraat 5