Terug naar activiteitenoverzicht
8 oktober 2023

Interactieve lezing Jodie Ras

Hengelo

Belangrijke wijziging Kiemkracht lezingencyclus 8 oktober 2023

Op zondag 8 oktober start Paperclip met de Kiemkracht lezingencyclus in Hengelo. Helaas is onze eerste spreker, Jos de Wit, onverwachts verhinderd. We hebben Jodie Ras bereid gevonden om haar lezing te geven op zondag 8 oktober in plaats van maart 2024. Daar zijn we enorm blij mee. We hopen dat Jos de Wit op een later moment alsnog naar Hengelo komt voor zijn lezing.

Jodie Ras studeerde Humanistiek en Psychologie en werkte jarenlang in Jeruzalem bij een trauma-expertisecentrum met Holocaustslachtoffers. Sinds 5 jaar werkt ze als humanistisch geestelijke verzorger binnen de psychiatrie en bij justitie in Oost-Nederland. Als humanist ervaart zij de plicht om haar functioneren als mens voortdurend te onderwerpen aan kritisch zelfonderzoek om zo, in contact met anderen, te streven naar een authentiek en moedig leven.

We gaan met Jodie in gesprek over vrijheid, zelfbeschikking en zelfonderzoek. Welke keuzes maak je als je beschikkingsrecht beperkt is of als je figuurlijk vastzit in je denken? In hoeverre kunnen we eigenlijk vrij zijn? Hecht je meer waarde aan wat je denkt of aan wat je voelt?

Je bent van harte welkom!

Paperclip
De serie lezingen wordt georganiseerd door Paperclip - een initiatief ontstaan uit het Apostolisch Genootschap. Paperclip organiseert ontmoetingen voor verdieping en levenskunst. De andere lezingen zijn op dinsdag 21 november 2023 met Tijmen Sissing over ecologisch humanisme en dinsdag 9 januari 2024 met Enis Odaci over islamitisch humanisme.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 8 oktober 2023
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Dennenbosweg 94, 7556 CK Hengelo
Contactpersoon
paperclip@apgen.nl